X

Les bases d’Unides Podem voten a favor d’un govern de coalició “sense vetos”

Sánchez diu que el principal entrebanc en les negociacions amb Iglesias és la seva exigència de formar part de l'executiu

18/07/2019

Les bases d’Unides Podem voten a favor d’un govern de coalició “sense vetos”

Dilluns comença el debat d’investidura al Congrés. Pedro Sánchez diu que el principal entrebanc en les negociacions amb Pablo Iglesias és la seva exigència de formar part del Govern. Mentrestant, a la consulta interna d’Unides Podem, el setanta per cent de les bases ha votat a favor d’un Govern de coalició sense vetos.

Sánchez afirma que Iglesias li va demanar ser vicepresident, però no ho veu possible, sobretot, per les seves discrepàncies amb Catalunya. Admet que en les negociacions amb Iglesias han parlat molt de càrrecs, i poc de polítiques.

D’altra banda, Unides Podem ha fet públics els resultats de la consulta a les seves bases. El 70 per cent dels quasi 140.000 vots avalen la direcció del partit i es mostren a favor d’entrar en un govern de coalició sense vetos. L’altra opció era facilitar un govern en solitari del PSOE.

La portaveu de la formació, Irene Montero, ha reclamat a Sánchez que rectifiqui, i altres membres del partit demanen que s’aixequin els vetos. Si res no canvia, al Congrés dels diputats es podria viure una situació semblant a la d’avui al Parlament de La Rioja. Allà, la falta d’acord entre PSOE i Podem ha tornat a tombar la investidura de la candidata socialista a la presidència del Govern autonòmic, Concha Andreu.

18/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris