X

La falta d’habitatge assequible a Santanyí perjudica els joves i treballadors de l’hostaleria

En aquests moments es paguen més de 400 euros per apartaments de menys de 30 metres quadrats

19/07/2019

La falta d’habitatge assequible a Santanyí perjudica els joves i treballadors de l’hostaleria

L’increment del preu de l’habitatge a Santanyí, i molt especialment a les zones turístiques com ara Cala d’Or, perjudica als joves i als treballadors de l’hostaleria que hi van a fer la temporada. Al municipi s’hi donen dues realitats ben oposades. Mentre d’una banda s’inverteixen grans sumes de doblers per construir habitatges de luxe a fora vila, els treballadors de l’hostaleria i els joves tenen dificultats per trobar un lloc on anar a viure.

El sector hoteler és un dels que pateix més la falta d’habitatge per als seus treballadors. Hi ha hotels que, després d’anys de no fer-ho, han hagut de destinar dos apartaments turístics per allotjar els seus empleats.  Els preus dels habitatges s’han disparat en els darrers anys i en aquests moments es paguen més de 400 euros per apartaments de menys de 30 metres quadrats, molts dels quals -diuen els afectats- no estan en les millors condicions. El problema és, però, que hi ha molt poca oferta i molts treballadors que venen a fer la temporada es veuen obligats a tenir un habitatge llogat durant tot l’any si no volen quedar sense saber on anar a viure la temporada següent.

L’Ajuntament és conscient d’aquesta problemàtica de falta d’habitatge que afecta els joves i treballadors de l’hosteleria. Per això, demana ajut al govern per trobar-hi una solució.  En aquest sentit, des de fa anys, l’Institut Balear de l’Habitatge té comprat un solar del nucli urbà de Santanyí per dur-hi  a terme una promoció d’habitatge protegit i l’Ajuntament està disposat a col.laborar en la recerca de solars a Cala d’Or per fer-hi pisos destinats, sobretot, als treballadors de l’hostaleria.

 

19/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris