X

L’encesa de les noves freqüències de la TDT comença dimecres a Mallorca, Eivissa i Formentera

Menorca és una de les vuit demarcacions espanyoles que no els afecta el canvi

20/07/2019

L’encesa de les noves freqüències de la TDT comença dimecres a Mallorca, Eivissa i Formentera

Mallorca, Eivissa i Formentera són els 3 primers punts d’Espanya juntament amb Càceres on dimecres arrenca el denominat segon dividend digital. Menorca, és 1 de les 8 demarcacions espanyoles que no es veuran afectades pel canvi de freqüències.

Es tracta d’una nova ressintonització dels canals de televisió per deixar lliure les freqüències que ha d’ocupar la xarxa de telefonia mòbil súper ràpida 5G. Per això, els senyals televisius que emeten per la banda 700 MHz es mouran de lloc. En aquesta primera fase, 36.000 comunitats de veïnats disposen de 6 mesos per adaptar els seus amplificadors monocanals o centrals programables per continuar rebent l’oferta completa de canals TDT. No es tracta de canviar l’antena.

El Pla estatal preveu que el canvi es realitzi per tot de manera gradual fins al 30 de juny del 2020. Durant un temps, s’emetran els canals afectats per dues freqüències de manera simultània: l’actual que hauran d’abandonar en un any, i la definitiva. Per compensar la despesa, el Govern espanyol ha previst subvencions d’entre 104,3 i 677,95 € en funció de la infraestructura instal·lada.

Fa 4 anys, a finals de març del 2015 ja hi va haver un primer pla de reubicació dels canals de la TDT. En aquella ocasió, les televisions van haver de canviar de freqüències per deixar espai a la tecnologia que llavors entrava amb força: el 4G.

20/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris