X

‘Suc de síndria’ i ‘Mamartuille’, guanyadors del Festival de Cinema de Menorca

'L'accident' ha guanyat la secció Illes en curt i 'Ca nostra' s'endú una menció especial

21/07/2019

‘Suc de síndria’ i ‘Mamartuille’, guanyadors del Festival de Cinema de Menorca

El jurat de la quarta edició del Festival de Cinema de Menorca ha triat els curtmetratges ‘Suc de síndria’, de la catalana Irene Moray, i Mamartuille‘, d’Alejandro Saevich, com a guanyadors “ex aequo” de la secció competitiva Illes en Curt.

‘Suc de síndria’ és una obra sobre la superació d’un abús sexual que ja ha guanyat premis a Berlín o Màlaga i està nominada a millor curt de l’any dels European Film Awards. ‘Mamartuille‘ aborda, en forma de singular comèdia, un absurd i complex conflicte internacional protagonitzat pel president de Mèxic.

La narració d’unes vacances familiars a Menorca, que es converteix en un anguniós viatge, ha aconseguit el Balears en Curt per la seva originalitat i destresa a l’hora de dur al públic cap a ‘L’Accident’ de Marta Font. Mentre que l’íntim i naturalista curt de Laia Foguet ‘Ca nostra’, sobre la necessitat d’aprendre a superar la mort d’una persona estimada, ha rebut una menció especial del jurat.

Pel que fa a una de les novetats d’enguany, el premi Talent Jove se l’han endut Mariola Pax, Laia Orfila i Agus Estrada per ‘La dualidad del todo‘; mentre que el premi del públic al millor llargmetratge ha estat per a ‘La mujer de la montaña‘, una producció islandesa del director Benedikt Erlingsson.

Gairebé mig miler de curtmetratges es van presentar inicialment a la quarta edició del Festival de Cinema de Menorca, dels quals se’n van acabar seleccionant 26. Durant la gala de cloenda celebrada ahir vespre a l’Illa del Rei el jurat Isaki Lacuesta -guanyador de la Concha de Oro a la darrera edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià- va destacar el nivell de les obres a concurs i la capacitat del festival menorquí d’aplegar diverses sensibilitats.

21/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris