X

Vueling prohibeix volar a una jove que vestia un bodi

Vueling ha denegat l'accés a l'avió a una jove que anava amb "bodi". Ha passat a Palma. Segons la companyia, és per motius de seguretat, però tant l'al·lota com FACUA han denunciat uns fets que consideren sexistes. Hem parlat amb experts per conèixer en quins casos les companyies estan autoritzades a deixar-nos a terra

23/07/2019

Vueling prohibeix volar a una jove que vestia un bodi

Segons la normativa europea, amb el bitllet a les mans, se’ns pot negar l’accés a l’avió per tres motius. Patir una malaltia contagiosa, la manca d’higiene o passatgers conflictius.

A partir d’aquí, cadascuna de les 2.100 companyies aèries que operen actualment poden aplicar la seva pròpia normativa que, això sí, sempre ha de quedar ben clara.

La darrera polèmica en aquest sentit s’ha viscut a l’aeroport de Son Sant Joan, quan la companyia Vueling ha prohibit volar una de les seves passatgeres. Segons explica ella per vestir un bodi. Una escena que acaba amb la telefonada per part del personal de cabina a la Guàrdia Civil.

Ella ja ha interposat una demanda a la companyia. També FACUA pel que consideren un acte de discriminació sexista.

Vueling explica que l’al·lota anava amb banyador i que la seva obligació és defensar i protegir la seguretat de tots els passatgers a bord i regular el comportament dels passatgers en benefici de tothom. Asseguren que la resposta de la jove ha estat abusiva i que, per aquesta raó, ha quedat a terra. De fet, a les seves condicions de vol, no s’hi preveu cap normativa concreta referent a la vestimenta.

23/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris