X

Boris Johnson, nou primer ministre del Regne Unit

Ha guanyat les primàries del partit conservador

23/07/2019

Boris Johnson, nou primer ministre del Regne Unit

Boris Johnson assumirà demà el càrrec de primer ministre del Regne Unit. Substitueix Theresa May. L’exbatle de Londres ha guanyat les primàries al partit conservador, per una majoria aclaparadora i més de 92.000 vots. Dupliquen els que ha rebut el seu contrincant, Jeremy Hunt.

Johnson arribarà al poder amb la promesa de fer efectiu el Brèxit el pròxim 31 d’octubre, hi hagi o no acord amb Brussel·les. El ministre de Desenvolupament Internacional Rory Steward, un detractor d’un Brèxit sense acords que va ser un dels aspirants a substituir a May, ha dimit.

Qui és Boris Johnson?

Boris Johnson era el candidat de l’ala més euroescèptica del partit conservador. És una figura polèmica dins i fora de la formació. Té fama d’histriònic i són conegudes les seves declaracions explosives. La seva carrera política va començar l’any 2001, quan va ser elegit diputat. Abans, havia estat periodista a diversos mitjans conservadors, com The Times, on el varen acomiadar per inventar-se una cita.

Va ser batle de Londres de l’any 2008 al 2016. Ha estat una de les veus que més ha defensat el Brèxit dins el seu partit, i va ser molt actiu durant la campanya del referèndum de permanència a la Unió Europea.

Va ser el ministre d’Afers Exteriors de la fins ara primera ministra Theresa May, i per tant l’encarregat de les negociacions amb Brussel·les. Fins que va dimitir perquè considerava massa tèbia la postura de May.

23/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris