X

El GOB denuncia que el nou pla de Ports de les Balears facilitaria l’arribada de grans creuers

S'habiliten dos punts de fondeig a l'exterior del dic de Son Blanc i una ampliació de l'amarrament del port d'Addaia

25/07/2019

El GOB denuncia que el nou pla de Ports de les Balears facilitaria l’arribada de grans creuers

Segons la documentació a la qual ha tingut accés l’entitat ecologista, es proposa habilitar dos punts de fondeig davant el dic de Son Blanc de Ciutadella. Això, sostenen, permetria l’entrada de creuers de grans dimensions amb el consegüent impacte mediambiental.

Per al GOB el turisme de creuers no beneficia Menorca, ja que no desestacionalitza i acostuma a ser una oferta de tot inclòs que, a més, genera molta contaminació.

Els ecologistes, a més, adverteixen que la proposta de ports no compleix la llei d’impacte ambiental per no es té en compte la capacitat de càrrega. És a dir, no s’ha estudiant quin volum de creuers pot assumir l’illa. El coordinador territorial del GOB, Miquel Camps, assegura que és impossible respondre a tota la demanda que té Menorca perquè és ‘infinita’.

Un altre dels aspectes que critiquen és que es duplica la capacitat d’amarrament al port d’Addaia. Lamenten que en una zona d’altra protecció mediambiental es prevegi habilitar nous pantalans que equivalent, pràcticament, a la capacitat actual del port.

El pla de Ports es troba ara en fase de consultes prèvies, a l’espera d’iniciar la tramitació ambiental.

25/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris