X

Sánchez fracassa en la seva investidura en no arribar a un acord amb Unides Podem

Segon intent fracassat a la investidura de Pedro Sànchez. El candidat socialista no ha pogut tancar un acord amb Unides Podem i, per tant, no ha aconseguit el suport necessari de la cambra per ser proclamat President del Govern

25/07/2019

Sánchez fracassa en la seva investidura en no arribar a un acord amb Unides Podem

Unides Podem arribava a aquesta segona jornada d’investidura amb l’abstenció davall el braç. En plena sessió, però, Pablo Iglesias llança in extremis la seva darrera proposta a Pedro Sánchez per donar suport a la seva candidatura. Podem renunciava al Ministeri de Treball i, a canvi, demanava les polítiques actives d’ocupació.

Un guant que no ha recollit el candidat socialista que ha negat amb el cap per tot d’una posar-se a enviar missatges des del mòbil. Considera Sánchez que l’oferta feta és més que respectable i ha carregat, durant 10 minuts, contra les ànsies de poder d’Iglesias.

A partir d’aquí, una sessió plena d’acusacions i retrets des de totes les bancades cap als dos socis de govern. El Partit Popular, Ciutadans i Vox han qualificat d’espectacle la investidura en què l’únic que importa, diuen, són les butaques.

En la mateixa línia ha anat el discurs d’Esquerra Republicana. Gabriel Rufián ha esbroncat els dos líders per la seva actitud que diu, ha duit l’esquerra al fracàs. Dit això, els ha regalat el llibre que Oriol Junqueres ha escrit a la presó com una darrera crida al diàleg. Refèrencies a Catalunya que també ha fet Junts per Catalunya.

Decebut pel transcurs de les negociacions s’ha mostrat també el PNB, que ha apel·lat a la responsabilitat de tota la cambra.

Una hora i tres quarts d’estires i arronses que ha acabat amb una segona investidura sense president ni govern.

25/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris