X

Les botelles d’alumini seran les úniques permeses a la Marxa des Güell a Lluc a Peu

La passejada més coneguda de Palma se suma així a la lluita contra els plàstics

27/07/2019

Les botelles d’alumini seran les úniques permeses a la Marxa des Güell a Lluc a Peu

L’any passat no es va poder fer, però enguany torna la pujada des Güell a Lluc a peu. Enguany totes les subvencions han arribat a temps i els prop de 150 organitzadors ja ho tenen tot a punt. Enguany, també hi haurà sortida des d’Inca i es repartiran botelles d’alumini per sumar-se a la lluita contra els plàstics.

L’any 1974, una trentena de marxaires varen partir a peu de Palma cap a Lluc per demanar a la Mare de Déu salut en senyal d’agraïment perquè una al·lota havia sortit il·lesa d’un accident. El que començà sent una romeria d’un grup de persones s’ha convertit en una de les principals activitats de Palma. Enguany, farà 45 vegades que hi pugen i alguns com en Tòfol fa més de 20 anys que participen en l’organització.

Com a novetats, a més de Marratxí, Selva, Caimari i altres pobles, enguany hi haurà sortida també des d’Inca i la marxa serà més ecològica que mai i és que només es permetran botelles d’alumini.

Les incripcions enguany ja s’han pogut fer per Internet però en aquesta taula ja s’hi han apuntat més de 1.000 participants. 45 edicions han donat moltes anècdotes.

Les inscripcions tendran un preu de 6 euros i un euro anirà destinat al santuari de Lluc. Enguany el pressupost de la marxa és de 70.000 euros.

27/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris