X

L’ Ajuntament d’Alaró diposita un aval de 3,5 milions per esbucar part de l’edifici del Fantasio

El batle vol negociar un possible acord extrajudicial amb els veïnats afectats, el constructor i el denunciant

28/07/2019

L’ Ajuntament d’Alaró diposita un aval de 3,5 milions per esbucar part de l’edifici del Fantasio

L’Ajuntament d’Alaró acaba de dipositar en el Jutjat d’Instrucció número 1 de Palma, 3 milions i mig d’euros, per fer front a l’esbucament de la finca d’habitatges de l’excine Fantasio. Són una dotzena de pisos que envaeixen part del vial públic i una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears obliga el consistori a restituir la legalitat urbanística.

Alaró ha abonat a la justícia una garantia de 3,5 milions d’euros per complir amb la sentència ferma que obliga el consistori a esbucar la façana de l’edifici on s’ubicava l’exedifici Fantasio i fer-la recular els 80 centímetres de més que té respecte a la via pública. Els fets es remunten a fa 15 anys quan al carrer de Pere Rosselló i Oliver, Construccions Alaró hi va construir un edifici de 12 habitatges i 15 places d’aparcament que envaien part de la via pública. La llicència declarada nul·la però l’Ajuntament li va concedir el final d’obra. La part dreta del cap de cantó és la més perjudicada. El Tribunal Superior de Justícia va condemnar el consistori per les resolucions dictades sobre l’assumpte i els mana tomar la façana.

L’elevada quantitat econòmica deixa en una compromesa situació financera l’Ajuntament alaroner que anualment disposa d’un pressupost de 4 milions d’euros. Per això, han demanat un aval a una entitat bancària.

La intenció del batle és intentar negociar un possible acord extrajudicial amb tots els veïnats afectats, el constructor i el denunciant.

28/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris