X

L’Agència de Defensa del Territori ordena replantar els 98 pins talats a Cala Falcó

Els responsables tenen dos mesos per presentar el projecte de restabliment i 7 mesos per fer la plantació

03/08/2019

L’Agència de Defensa del Territori ordena replantar els 98 pins talats a Cala Falcó

El propietari d’aquests terrenys va serrar el maig de l’any passat 98 pins per tenir millors vistes a la mar. Les tales en masses arbòries són una actuació que necessita llicència urbanística que s’ha demostrat que no posseïa. En tractar-se de sòl rústic protegit en una Àrea Natural d’Interès Paisatgístic ANEI, disposen del més alt nivell de protecció i és inviable fer-hi cap actuació. Ara, l’Agència de Defensa del Territori que ha tramitat l’expedient d’infracció, ordena la replantació de 98 pins de dimensions i característiques similars als que varen ser arrasats.

Els responsables dels fets tenen dos mesos per presentar el projecte de restabliment, i 7 mesos per fer la plantació. En cas que presentassin recurs contra aquesta decisió, els terminis comencen a comptar quan s’hagi resolt l’apel·lació en via administrativa o judicial.

Una vegada s’hagi exhaurit aquest temps si no s’executa la replantació en el període voluntari, l’Agència imposarà fins a 12 multes coercitives. Si després el promotor encara no hagués restituït el terreny a l’estat anterior, l’ADT ho farà, i carregarà el cost a la propietat. La llei preveu una multa del 100% al 150% del valor dels arbres serrats.

Tot això amb independència de què els responsables ja han estat denunciats per l’Agència davant la Fiscalia per incomplir la mesura cautelar de retirada de les restes vegetals talades, davant el greu risc d’incendi forestal que suposa l’abandonament d’aquest material dins la finca privada sense cap tipus de tancament.

03/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris