X

9.700 marxaires participen a la 45a pujada des Güell a Lluc a Peu

L'edició d'enguany s'ha dedicat a títol pòstum a Francisco José Domingo, excap de la Guàrdia Civil

04/08/2019

9.700 marxaires participen a la 45a pujada des Güell a Lluc a Peu

Minuts abans de les 11 de la nit a la plaça des Güell es va donar el sus als marxaires que desbordaven il·lusió i força. L’edició d’enguany s’ha dedicat a títol pòstum a l’excap de la Guàrdia Civil de Trànsit, Francisco José Domingo, que va morir el maig a 43 anys. La seva vídua va ser l’encarregada de tallar la cinta i es descobrí una placa amb les petjades de les seves botes.

Tira a tira els participants anaven fent quilòmetres, bona part del recorregut a les fosques, amb unes temperatures suaus al voltant dels 20 graus que acompanyaven en la gesta. Les converses i rialles del principi, a la sortida d’Inca ja s’esvaïen, i a Selva, alguns ja no recordaven ni l’incentiu de partir.

En el darrer tram han aparegut les esquitxades per alleujar el dolor muscular, marejos, bòfegues i luxacions de turmell. Més de 500 persones entre voluntaris de l’organització, Protecció Civil, policies locals, Guàrdia Civil i enguany fins i tot militars de l’exèrcit de terra han format el dispositiu de seguretat.

A l’arribada a Lluc, uns optaven per posar els peus en remull, altres per una becada exprés. Els que tenien dorsal han recollit el diploma acreditatiu abans de la missa ofrena a les 10 a la Mare de Déu per posar fi al pelegrinatge i tornar cap a Inca o a Ciutat en els autocars i trens habilitats.


9.700 marxaires participen a la 45a marxa des Güell a Lluc a Peu

04/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris