X

Es registra una quarantena d’espècies de peixos rars a les aigües de les Illes

El Registre de Dades de Peixos Rars ha recollit dades dels darrers quatre anys

08/08/2019

Es registra una quarantena d’espècies de peixos rars a les aigües de les Illes

Una quarantena d’espècies de peixos rars o extraordinaris han estat registrades en els darrers quatre anys a les Illes Balears. Així és mostra en el Registre de Dades de Peixos Rars, anomenat DAPERA, i del que avui s’ha presentat l’actualització.

Aquest registre recull les observacions fetes a l’arxipèlag balear. La majoria, un 69 %, han estat registrades a Mallorca; la resta, a Formentera amb un 17 %; a Eivissa amb un 8 %, i a Menorca amb un 6 %.

Es consideren peixos rars aquells que no són habituals a les aigües de les Balears i que han arribat fruit de l’increment del trànsit marítim o el canvi climàtic, però també aquelles d’espècies comunes que registren mides o pesos extraordinaris.

El Servei de Protecció d’Espècies demana la col·laboració ciutadana per enriquir aquesta base de dades. Es pot contactar amb aquest servei a través del correu electrònic (dapera@caib.es) o del telèfon amb un missatge de whatsapp (606875244). El formulari que cal emplenar es pot baixar a http://www.caib.es/sites/proteccioespecies/ca/dapera/

08/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris