X

Els restauradors de Palma, en contra de la nova ordenança de terrasses

10/08/2019

Els restauradors de Palma, en contra de la nova ordenança de terrasses

Són les 22 hores a la plaça de la Llotja i els restaurants ja han deixat de servir sopars, s’afanyen a dur el compte a les taules i comencen a recollir la terrassa tot i que alguns clients no han acabat.

A les 23, per mor de l’ordenança municipal d’ocupació de la via pública vigent, no pot quedar cap client assegut perquè s’han de recollir les terrasses. També a la plaça de la Drassana.
“Els ingressos dels negocis han caigut a la meitat”, asseguren alguns restauradors.

Quatre dits. És el que separa complir o no el punt de l’ordenança que prohibeix la ubicació de terrasses a carrers de manco de 4 metres. En el cas de l’històric restaurant Casa Julio, al carrer Previsió, 15 centímetres, diuen, els han duit a acomiadar tres persones.

Segons expliquen els propietaris, tot i conèixer l’ordenança, no desmuntaren en el seu moment la terrassa per no haver de fer els acomiadaments. Les sancions els feren claudicar.

Un altra terrassa popular que ha desaparegut després de 37 anys inamovible és la del bar Cas Caparrut del carrer Palau Reial.

Els ingressos han baixat a la meitat, s’han contractat 5 empleats manco que l’any passat i han traspassat un altre negoci arran de l’ordenança, expliquen.

L’Ajuntament informà fa unes setmanes que l’ordenança es troba ara en fase d’avaluació i no tanquen la porta a introduir canvis.

10/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris