X

Salvem Portocolom urgeix que se senyalitzi amb boies la posidònia del port

Acusen l'Ajuntament de Felanitx d'inacció per encara no haver-les demanat a Costes

11/08/2019

Salvem Portocolom urgeix que se senyalitzi amb boies la posidònia del port

Al 2017, després d’un estudi encarregat per biòlegs, l’Ajuntament de Felanitx va demanar a Ports de les Balears protegir la posidònia de Portocolom senyalitzant amb una filera de boies la praderia. Ports inclús les va comprar, però Capitania Marítima no va autoritzar la seva col·locació perquè el canal d’entrada no estava senyalitzat amb balises lluminoses i les boies serien un perill per a la navegació. El compromís era que una vegada col·locats els senyals verds en el canal, Ports ja les podria instal·lar. Aviat farà un any que funcionen.

Salvem Portocolom assenyala al consistori com a responsable que no estiguin posades i del mal que pateix l’alguer, de cada dia més degradat. L’objectiu és evitar que iots i velers de 12 a 15 metres d’eslora entrin dins l’arenal i en tirin l’àncora, ja que la majoria de dies per la terbolesa de l’aigua hi ha poca visibilitat i és quasi impossible distingir el tipus de fons per evitar tocar la posidònia. Les clapes d’arena són massa petites per embarcacions mitjanes o grosses i la Plataforma ciutadana assegura que o no les encerten o la cadena queda damunt la planta marina.

El batle desmenteix que sigui qüestió de manca d’interès i que hi ha demanada una reunió amb Demarcació de Costes.

En el ple municipal de gener, amb el vot afirmatiu de tots els partits polítics manco el Partit Popular que es va abstenir, també es va acordar sol·licitar un camp de boies per petites embarcacions, gratuït i diürn, que tampoc no s’ha gestionat.


Salvem Portocolom demana boies davant l’Arenal per evitar fondejos damunt posidònia


Salvem Portocolom denuncia danys “greus” a una praderia de posidònia causats per un iot

11/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris