X

Medi Ambient proposa sancions als fumadors de les platges sense fum

Els promotors de la iniciativa 'Muntanya de la vergonya' han convocat dia 22 d'agost a Can Pere Antoni per fer un gran munt amb les llosques recollides fins aquell dia

16/08/2019

Medi Ambient proposa sancions als fumadors de les platges sense fum

La Conselleria de Medi Ambient vol promoure que els ajuntaments amb platges declarades sense fum elaborin ordenances reguladores per poder aplicar-hi sancions. Fins a set arenals arreu de les Illes s’han adherit a aquesta iniciativa.

La idea és conscienciar la població en positiu, apel·lant a la responsabilitat i al respecte i no a les normes o sancions, Per aquest motiu no podrà sancionar els fumadors, ja que no infringeixen cap normativa.

Per la seva banda, els promotors de la iniciativa ‘Muntanya de la vergonya’ han convocat dia 22 d’agost a Can Pere Antoni per fer un gran munt amb les llosques recollides fins aquell dia a les platges de Mallorca.

A la segona campanya de la iniciativa es van recollir 102 mil llosques a 83 platges i cales de Mallorca. Les llosques són el residu més abundant, fins i tot per davant dels plàstics i només en cal una per contaminar 8 litres d’aigua. A més a més, les substàncies que componen els cigarrets, com ara el quitrà, el plom, el mercuri, l’amoníac, la nicotina o l’arsènic, entre moltes altres, queden atrapades en el filtre, que no és biodegradable i que es pot torbar fins a 10 anys a descompondre’s. D’aquesta manera, contaminen l’arena a través de la cendra polvoritzada i transportada per l’aire, l’aigua i les mateixes espècies marines.

 

16/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris