X

Menorca presenta onze projectes per ser finançats amb l’Impost de Turisme Sostenible

Se sol·liciten més de 15 milions per millorar urbanitzacions, la compra i rehabilitació de les antigues instal·lacions militars de Favàritx i obres del cicle de l'aigua

17/08/2019

Menorca presenta onze projectes per ser finançats amb l’Impost de Turisme Sostenible

El Consell de Menorca ha anunciat que presenta un total d’onze projectes per ser finançats per l’Impost de Turisme Sostenible d’enguany. L’import total sol·licitat és de 15,2 milions d’euros

Quatre dels projectes els ha elaborat el Consell. Dos se centren en la millora de l’Illa com a destinació turística des del punt de vista de la sostenibilitat i el medi natural amb l’objectiu de modernitzar les urbanitzacions. Són el  ‘BGreenMenorca‘ amb gairebé dos milions d’euros de pressupost i el de renovació d’aquests nuclis turístics pel qual es demanen sis milions. També se sol·licita una partida econòmica per a comprar, rehabilitar i fer un pla d’usos dels terrenys i les edificacions militar de Favàritx. Se sol·liciten 568.000 euros per adquirir-los i 1.630.000 euros per redactar i executar el pla.

Projectes municipals se’n presenten set. El de major import és un de conjunt entre Maó i Es Castell per implantar la reutilització de l’aigua de la depuradora que comparteixen tots dos municipis per a usos urbans. Un altre de millora de tractament d’aigües se centra en la xarxa de sanejament de les urbanitzacions de Son Vitamina i Cales Coves d’Alaior (i d’impulsió d’aigues residuals fins a la depuradora de Cala en Porter) amb un milió d’euros de pressupost; import similar al que es demana per habilitar un carril bici a la carretera de Ferreries a Cala Galdana.

Es Mercadal sol·licita 390.000 euros per adquirir el teatre de Fornells, Ciutadella 380.000 per a la reforma i recuperació del paviment del carrer de Sant Cristòfol, Es Migjorn Gran 359.000 per al tancament i coberta amb pre instal·lació de plaques solars a l’antiga pista de bàsquet i Sant Lluís 47.627 euros per l’ordenació i pavimentació de l’àrea de jocs de Binissafúller Vell.

17/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris