X

Woodstock compleix 50 anys

El Festival de música i art de Woodstock deixà un documental oscaritzat i una nova manera de filmar concerts.

18/08/2019

Woodstock compleix 50 anys

500.000 persones, 32 actuacions, pluja i fang. Fa 50 anys, una granja de 250 hectàrees de l’estat de Nova York fou durant tres dies territori hippie i icona d’una generació cansada de guerres. El Festival de música i art de Woodstock deixà un documental oscaritzat i una nova manera de filmar concerts.
Ens deixà actuacions memorables com les de Jimi Hendrix, Janis Joplin, Santana i Joe Cocker però el cartell fou extens: The Who, Neil Young, The Band, Creedence Clearwater Revival, Jefferson Airplane i Crosby, Still and Nash i molts més desfilaren per l’escenari.

Hi hagué 4 Woodstocks més, el darrer al 1999 i n’hi podria haver hagut un més per celebrar els 50 anys aquest cap de setmana, però fa només 15 dies, el cofundador del festival original Michael Lang anunciava la cancel·lació definitiva del concert per problemes contractuals, de llicències i d’espantada d’artistes. Però sí que s’ha celebrat un festival més discret al centre d’Arts de Bethel Woods amb les actuacions entre d’altres de John Fogerty, Ringo Starr i Carlos Santana. Entre el públic, gent arribada de tot el món i alguns dels assistents al festival original revivint aquells tres dies de rock, pau i harmonia.

18/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris