X

2.000 persones desallotjades a Gran Canaria per un incendi

És el tercer foc en una setmana que sacceja l'illa

18/08/2019

2.000 persones desallotjades a Gran Canaria per un incendi

Ja hi ha dues mil persones evacuades a Gran Canària per un nou incendi forestal a l’illa, el tercer en només una setmana. A més, quatre carreteres ha estat tallades. La UME s’ha incorporat per ajudar el Govern canari a sufocar les flames.

Més de 500 hectàrees cremades i 2.000 persones evacuades. És el balanç provisional del darrer incendi ocorregut a l’illa de Gran Canària, el tercer en una setmana. Durant la matinada passada, les forces d’emergència han desallotjat veïnats de fins a sis municipis, afectats pel foc. Han estat reallotjats a poliesportius i albergs de municipis veïnats on no han arribat les flames.

Més de 150 agents locals, autonòmics i estatals han fet feina durant la matinada per contenir l’incendi, una tasca a la qual s’han incorporat agents de la UME i hidroavions i helicòpters avui dematí. El Govern canari assegura que l’evolució del foc és incerta, sobretot pel vent.

El de Valleseco s’afegeix als altres dos incendis registrats aquesta setmana. Un d’ells, el d’Artenara, que va arrasar 1.500 hectàres. Tots dos es troben controlats però no extingits.

18/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris