X

Els veïnats lamenten el retard en la investigació dels vessaments d’aigües fecals a Palma

La Federació d'Associacions de Veïnats recorda que denuncià els fets l'any 2001

19/08/2019

Els veïnats lamenten el retard en la investigació dels vessaments d’aigües fecals a Palma

La Federació d’Associacions de Veïns de Palma lamenta que la Fiscalia no hagi actuat abans davant els vessaments reiterats d’aigües residuals pels emissaris de la ciutat, especialment amb els que es produeixen pel torrent Gros i per l’emissari de la punta del Gas.

Segons recorda el president de l’entitat, Joan Forteza, l’Associació de Veïnats del Coll d’en Rabassa va denunciar públicament aquests fets des del 2001 i el 2003 en van gravar imatges submarines de la brutor que s’expulsava a les aigües de la badia.

La investigació oberta per la Guàrdia Civil contra Emaya i l’exgerent, Imma Mayol, ha estat la primera actuació contundent contra aquests vessaments. Els abocaments estan pendents de solució quan s’ampliï l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del Coll d’en Rabassa, que dona servei a bona part de Palma i Marratxí. Les obres per millorar l’anomenada EDAR 2 d’Emaya estan pendents dels fons que ha d’aportar el Ministeri per a la Transició Ecològica.

Emaya també ha creat un tanc de tempestes per acumular les aigües pluvials i que no desbordin la xarxa d’aigües residuals i pluvials, que a Ciutat encara estan barrejades a gran part del subsòl.
Mentrestant, ni l’Ajuntament de Palma ni Més per Mallorca volen parlar de la investigació oberta per la Guàrdia Civil contra Emaya i l’antiga cúpula de l’empresa municipal, entre qui hi ha l’exgerent Imma Mayol.

La denúncia presentada per l’advocat Santiago Fiol contra Emaya no és l’única en relació amb els vessaments. L’Asociación de Navegantes Mediterráneo també en va presentar una el passat maig contra el Govern Balear per no investigar els vessaments a tot l’arxipèlag.

El GOB parla de desídia administrativa de les institucions davant els vessaments i recorda que les depuradores de Balears estan desfasades i necessiten molta inversió, per tal que totes tinguin tractament terciari d’aigües residuals.


Nova denúncia contra els vessaments d’aigües fecals a la Badia de Palma

19/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris