X

L’incendi de Gran Canària avança sense control

Ja s'han cremat més de 6000 hectàrees

19/08/2019

L’incendi de Gran Canària avança sense control

Durant tota la nit més de 400 efectius d’emergències han fet feina per intentar reduir l’incendi. Unes feines que han permès, asseguren els tècnics d’emergències, ser optimistes amb les zones habitades. Això sí, l’inici de l’incendi, la zona del Parc Natural de Tamabada, declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO continua cremant sense control.

Ja s’han calcinat més de 6.000 hectàrees. Avui a Gran Canària han desplegat un dels dispositius d’extinció més importants de la història del país i el més important de l’arxipèlag.

En total hi fan feina 600 efectius de terra. També hi participen 14 mitjans aeris amb 4 hidroavions cedits pel Ministeri d’Agricultura. Un desplegament vital per a les pròximes 48 hores.

Durant el vespre, l’avanç de les flames ha obligat a evacuar noves poblacions com Valleseco, un ajuntament amb més de 3.700 habitants. També han quedat confinades al centre Cultural d’Artenara unes quaranta persones per precaució.

En total s’han evacuat 8 municipis i més de 8.000 persones que de moment no podran tornar a ca seva. S’espera que la baixada de les temperatures avui horabaixa faciliti les tasques d’extinció.

19/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris