X

El batle de Sineu defensa que no es va maltractar a cap animal a les corregudes del Cós

Així ho ha confirmat Tomeu Mulet, batle de Sineu, a una entrevista a l'Informatiu d'IB3 Ràdio

23/08/2019

El batle de Sineu defensa que no es va maltractar a cap animal a les corregudes del Cós

El batle de Sineu defensa que no es va maltractar a cap animal a les corregudes del Cós. Un dels actes més tradicionals de les festes de la mare de Déu d’Agost. Així ho ha confirmat Tomeu Mulet, batle de Sineu, a una entrevista a l’Informatiu d’IB3 Ràdio. Una festivitat que es va tornar a celebrar amb animals vius després que es suprimís a l’anterior legislatura. També ha defensat aquesta tradició que va començar l’any 1500. “S’ha anat evolucionant… antigament els animals estaven hores penjats. Ara estan a una gàbia amb ombra en tot moment. Va ser en el moment de la correguda que un regidor les va aguantar a la canya”, ha explicat.

Ara el consistori es planteja noves mesures per evitar la massificació d’aquesta festa. Una de les més característiques de la Part Forana i que cada any és més multitudinària. Mulet, batle de Sineu: “Ens hem d’asseure tots… organització, comerç, bars… i cercar una solució perquè es faci aquesta festa amb un caràcter de poble i que no sigui una molèstia pels veïnats”

Mulet també ha confirmat als micròfons d’IB3 Ràdio que s’aprovarà una nova ordenança per lluitar contra els grafits, un dels problemes principals del poble segons el batle. El seu objectiu és augmentar la vigilància per intentar agafar als infractors.

 

23/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris