X

Caminada per la Memòria amb el record de Joana Vaño

La marxa han estat enguany especialment emotiva ja que és la primera vegada que la caminada té lloc després que s'hagi obert la fossa comuna de Calvià

24/08/2019

Caminada per la Memòria amb el record de Joana Vaño

La “Caminada de la Memòria” ha tornat a recórrer els 9 kilòmetres que separen Galilea del cementeri de Calvià, per recordar el mateix trajecte fet el 1936 per dues dones. Volien recuperar els cossos de Cristòfol Barceló i Joan Ferrà, represaliats pel franquisme. Enguany, a més, ha estat inaugurat l’Espai per la Memòria.

9 kilòmetres separen Galilea del cementeri de Calvià. I la “Caminada per la Memòria” els ha tornat a recórrer enguany per commemorar el trajecte fet ara fa 83 anys per dues dones que volien recuperar els cossos de Cristòfol Barceló i Joan Ferrer, represaliats i assassinats pel franquisme.

En arribar al camp sant municipal, els participants han assistit a la inauguració de l’Espai per la Memòria, que inclou un monument a la víctima del franquisme Joana Vaño i una placa de recordatori dels morts.

La marxa han estat enguany especialment emotiva ja que és la primera vegada que la caminada té lloc després que s’hagi obert la fossa comuna de Calvià i s’hagi trobat el cos de Joana Vaño, única dona de les 14 víctimes documentades.

24/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris