X

Ferreries ret homenatge a Onofre Janer, qui va morir fa vint anys durant les festes de Sant Bartomeu

Es tracta del darrer accident mortal d'un caixer que s'ha registrat a les festes patronals de l'illa

25/08/2019

Ferreries ret homenatge a Onofre Janer, qui va morir fa vint anys durant les festes de Sant Bartomeu

Un dia com aquest dissabte de 1999, el batle de Ferreries, Onofre Janer, participava com a caixer batle en la qualcada de les festes de Sant Bartomeu. Una caiguda des de dalt del cavall, enmig de tota la festivitat, li va causar la mort.

Un tràgic succés que va ocórrer davant casa seva, al carrer de la Costa del Convent ara fa 20 anys, i que va trasbalsar profundament el poble de Ferreries. Des de llavors, cada any, en passar la qualcada davant casa seva, els cavallers es treuen la guindola i sona el flabiol.

Onofre va ser el batle de Ferreries durant prop de 17 anys. Tenia 52 anys quan va morir i tots els ferreriencs el recorden amb gran sentiment i estima.

Enguany, per commemorar els 20 anys de la pèrdua del “batle proper”, com era conegut al poble, l’han volgut recordar amb un emotiu homenatge. Es tracta del darrer accident mortal que s’ha registrat a les festes patronals de Menorca, juntament amb el de fa 5 anys a les festes de Sant Joan de Ciutadella, en què va morir una dona que va ser envestida per un cavall durant els Jocs des Pla.

25/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris