X

El curs escolar arrancarà amb obres i refomes a una trentena de centres de les Balears

En quatre anys s'han intervengut el 85 per cent dels centres educatius

02/09/2019

El curs escolar arrancarà amb obres i refomes a una trentena de centres de les Balears

Des del setembre del 2015 s’han invertit a les Balears 70 milions d’euros en infraestructures educatives. Això suposa un milenar d’actuacions, concretament 197 a Mallorca, 31 a Menorca i 45 a Eivissa i Formentera.  En aquets moments s’han començat les obres del nou CEIP ses Planes, a Sant Josep de sa Talaia, a l’escoleta d’infantil de Sant Ferran a Formentera, i l’escola nova d’Alcúdia es troba en procés de licitació. Són tres nous centres que s’incorporaran a la xarxa de centres públics durant els propers anys.
A banda de les noves construccions estan en procés o ja finalitzades tres grans ampliacions, a l’IES Berenguer d’Anoia, l’Institut Joan Ramis i Ramis, a Maó i la de l’Institut de Binissalem que ja està recepcionada. Aquestes obres milloraran les ràtios i la pressió d’alumnes als centres.
Només aquest estiu s’han fet obres a 64 centres, i a una trentena encara no han finalitzat, això vol dir que les obres hauran de conviure amb l’inici del curs escolar.
La Conselleria preveu actuacions fins l’any 2027 per adequar totes els infraestructures escolar pendents. De moment, però, les que ja han estat intervingudes han millorat el seu funcionament. A Porto Cristo, per exemple, l’ampliació que s’hi ha fet permetrà eliminar 5 barracons, a Binissalem 9 cursos ja disposaran d’aules permanents. Porreres comptarà amb 9 aules noves i s’han fet obres per eliminar barreres arquitectòniques i reformes menors a una trentena de centres.

02/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris