X

Sanitat recomana vacunar-se del xarampió als nascuts després del 1970

A les Balears, l'any passat es va reportar un cas importat, tot i que no es declaren casos autòctons des de 2016

02/09/2019

Sanitat recomana vacunar-se del xarampió als nascuts després del 1970

Els nascuts després del 1970 hauran de vacunar-se del xarampió. El ministeri de Sanitat ha inclòs la malaltia al calendari comú de vacunació davant la revifada del virus, per la qual cosa es recomana que les persones nascudes a la dècada dels setanta acudeixin als seus centres de salut per vacunar-se. El motiu és que, aquell any, varen començar a Espanya els programes vacunació enfront de la triple vírica, que inclou el xarampió, la rubèola i la parotiditis. El grup de risc són aquelles persones d’entre 40 i 50 anys que ni han tengut la malaltia ni n’estan vacunades.

La injecció consta de dues dosis que s’han de subministrar amb un interval d’un mes com a mínim. En cas de dubte, els experts recomanen acudir al metge per vacunar-se ja que, en la població adulta, els riscos de la malaltia s’incrementen.

A les Balears, l’any passat es va reportar un cas de xarampió importat tot i que no se’n declaren casos autòctons des de l’any 2016, quan hi va haver 3 casos a Eivissa i 2 a Mallorca. A Espanya, el xarampió està erradicat però el Ministeri estudia implementar un Pla de Prevenció davant la revifada mundial del virus.

02/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris