X

300 estudiants d’intercanvi enceten un nou curs a la UIB: “Ho faig pel meu creixement personal”

En canvi, són menys els estudiants de les Balears que decideixen sortir d'intercanvi: 209

03/09/2019

300 estudiants d’intercanvi enceten un nou curs a la UIB: “Ho faig pel meu creixement personal”

Prop de 300 alumnes d’intercanvi vinguts d’arreu del mon, principalment d’Europa, amb la beca Erasmus, estudiaran enguany a la Universitat de les Illes Balears. Ho han fet no només per perfeccionar el seu currículum i la seva carrera sinó també pel seu creixement personal: el principal objectiu pel qual sortiren aquests tipus de beques institucionals.

“És una oportunitat per conèixer gent i tenir relacions socials amb altres estudiants”, afirma Sara, una estudiant alemanya de Turisme. “Ho faig pel meu desenvolupament personal perquè, de la meva carrera en concret, no tenc aqui moltes assignatures. Aleshores hi vinc a fer l’Erasmus per conèixer la cultura espanyola i l’estil de vida”, explica Fabian, estudiant alemany d’Enginyeria.

En canvi, són menys enguany els estudiants de les Balears que decideixen sortir d’intercanvi: 209. Un comportament, però, que des del departament de internacionalització de la UIB intenten canviar i fomenten que els alumnes balears acabin fent un intercanvi acadèmic tant siga per Espanya com internacional.

Molts dels estudiants que hi arriben ho fant també, assenyalen, per la riquesa cultural de les Balears i, és per això, que la UIB també els aporta coneixements sobre la realitat i la varietat lingüística del territori.

Enguany, la majoria d’alumnes d’intercanvi son italians i del total d’estudiants bona part provenen d’estudis de les ciències socials. Tots, però, estaran aquí sis mesos.

03/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris