X

Els primers raors al mercat: 65 euros el quilo

La llotja de Palma només ha posat a la venda gairebé un quilo d'aquests peixos

03/09/2019

Els primers raors al mercat: 65 euros el quilo

El passat diumenge es va aixecar la veda per pescar els raors, l’activitat està prohibida totalment des de l’1 d’abril fins al 31 d’agost. Els consumidors, però, ha estat aquest dimarts el primer dia que han pogut acostar-se a les peixateries i mercats a comprar-ne. Les tempestes d’aquests darrers dies han marcat l’inici de la temporada.

Per mor d’aquest mal temps, a la llotja de Palma només s’ha posat a la venda gairebé un quilo. Això ha fet que el seu preu de venda fos força elevat. Al Mercat de l’Olivar, només hi havia una paradeta on es podien trobar i el seu preu no era assequible per a totes les butxaques: 65 euros el quilo.

Alguns consumidors davant l’elevat cost del peix ja han buscat una alternativa. I han decidit anar ells mateixos a pescar-los. Malgrat això, els peixaters són optimistes. D’una banda, expliquen que els primers dies els preus són molt alts, però, a mesura que van passant els dies, el preu es redueix.

A més, la propietària de Peixos Carme, Rosa Torres, assegura que el raor agrada molt als mallorquins i per aquesta raó, els compren “a un preu o a un altre” però, sosté que “sempre acaben sortint”.

La veda del raor es mantendrà oberta fins al 31 de març de 2019.

03/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris