X

Manacor penalitza LUMSA amb 8 mil euros per irregularitats en la neteja de la ciutat

La mesura contra l'empresa concessionària s'aplica després de dur a terme 40 inspeccions a 27 carrers del municipi

04/09/2019

Manacor penalitza LUMSA amb 8 mil euros per irregularitats en la neteja de la ciutat

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Manacor (Més Esquerra, PSOE i Volem) afirma estar obsessionat amb la millora de la neteja de la ciutat.  El passat mes d’abril es va ampliar el contracte de l’empresa de recollida i neteja que va passar de 2’6 a 4’2 milions d’euros anuals.  El contracte  contempla sancions i penalitzacions per incompliments en el servei. Al juliol s’ha penalitzat LUMSA amb 8 mil euros després de comprovar que no havia fet bé la feina i tot apunta que a l’agost també se li aplicarà una penalització similar. Les penalitzacions s’apliquen després de dur a terme inspeccions i d’acord a uns barems de qualitat del servei preestablerts.

El nou equip de govern també vol incidir en la millora de la recollida de residus a través de la conscienciació dels ciutadans. En aquests moments només es recullen de manera selectiva el 13 per cent dels residus, una xifra que es vol incrementar fins al 50 per cent el 2020.  El consistiri manacorí paga actualment 3’3 milions d’euros anuals per dur residus a incinerar a Son Reus, una xifra que es vol reduir amb la millora de la recollida selectiva. Per aconseguir-ho, a partir de l’1 d’octubre s’implantarà la recollida porta a porta a Son Macià i al barri de Sa Torre de Porto Cristo. Aquest sistema de recollida s’ampliarà progressivament a la resta de la ciutat al llarg del 2020.

També es vol acabar amb l’abocament incontrolat de voluminosos al costat dels contenidors. En aquest sentit es durà a terme una campanya de comunicació recordant que telefonant al 900 107 398  aquests residus es recullen a domicili.

04/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris