X

El tradicional ‘Volem Vi’, enguany sense vi a Maó

L'Ajuntament el substitueix per most a les 200 botes que es llançaran després de la Samba per combatre el consum d'alcohol entre els joves

04/09/2019

El tradicional ‘Volem Vi’, enguany sense vi a Maó

El moment del ‘Volem Vi’ de les festes de Gràcia de Maó és un dels més divertits, quan es reparteixen les 200 de botes des del balcó de l’Ajuntament. Però engunay en lloc de vi hin haurà móst. És una iniciativa que pretén evitar que els més joves abusin de l’alcohol a més de retardar l’edat d’inici a les addiccions. Es Castell ja ho va fer per Sant Jaume.

Segons dades del Pla Nacional sobre Drogues, els adolescents s’inicien en el consum d’alcohol al voltant dels 13 anys. El servei de coordinació de drogodependència de Menorca explica que el problema es troba en la permissivitat i l’educació per part dels adults, ja que els adolescents tendeixen a copiar els models dels seus referents. El fàcil accés a la venda d’alcohol també pot influir.

A més a més, els menors d’edat acostumen a ingerir grans quantitats d’alcohol en poc temps i això pot derivar en comes etilícs o conductes de risc, com accidents de trànsit.

04/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris