X

La modernització des Milà permetrà reciclar un 90% dels envasos lleugers

La construcció de la nova planta de tractament finalitzarà l'estiu vinent

05/09/2019

La modernització des Milà permetrà reciclar un 90%25 dels envasos lleugers

Les obres de modernització de les noves plantes de tractament de residus des Milà a Maó finalitzaran l’estiu vinent. Els treballs inclouen inversions tecnològiques que permetran augmentar considerablement el volum reciclat de les 80.000 tones de residus que cada any es generen a l’illa. Actualment, més de la meitat dels residus acaben a l’abocador.

En aquesta zona s’estan construint els fonaments del que seran les noves naus de la planta de residus des Milà, que es va construir el 1996 i ha quedat obsoleta. Les instal·lacions permetran tractar de manera independent la fracció d’envasos lleugers, 4.000 tones l’any que es recuperan en un 90%, i la fracció de resta, és a dir, de brossa mesclada, 50.000 tones l’any de la qual es podrà recuperar un 70% ja que per exemple s’extreurà material orgànic per a compostatge.

En total es contempla una inversió de 21 milions d’euros en millores a Milà, que des de 2015 gestiona una unió temporal d’empreses. Els treballs inclouen el segellat de l’abocador i una nova planta depuradora.

També S’estudia la recollida sel·lectiva de residus porta a porta, ja que cada menorquí genera 772 kilos de brossa l’any, i només el 40% es separa en origen.

 

05/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris