X

El consum de cocaïna s’incrementa un 15% a les Illes en només un any

També ha aparegut un nou derivat de les metamfetamines a les Balears amb els mateixos efectes

08/09/2019

El consum de cocaïna s’incrementa un 15%25 a les Illes en només un any

En un any, ha augmentat un 15 per cent el consum de cocaïna a les Balears. Són dades del laboratori de Sanitat de la Delegació del Govern, que durant el 2018 tramità 20 mil expedients. La metamfetamina en canvi és la droga que consumeixen sobretot els joves, a les discoteques.

La cocaïna és una droga social, i de cada any augmenta progressivament el consum. En aquest laboratori es fan les proves per detectar la composició de cada substància. Una tasca que realitzen els químics.

Del 2017 al 2018 el seu consum ha augmentat un 15 per cent. També el cànnabis, encara que ha estat inferior, del 7 per cent. El que sí que han detectat al laboratori és un derivat de les metamfetamines a les Balears. La seva composició no surt al llistat de drogues, però els efectes són els mateixos.

El mata-rates com a substància component en algunes drogues asseguren que és una llegenda urbana. Sí que segons la cadena de producció introdueixen substàncies com la cafeïna.

La previsió per aquest 2019 és que continuï augmentant el consum de cocaïna, tot i que el 90 per cent de les drogues que es requisen són derivats del cànnabis.

08/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris