X

Els cossiers de Son Sardina reivindiquen el paper de la dona a les festes patronals

El dimoni i els sonadors són els únics homes que hi participen des de fa 38 anys. Avui han presentat dos nous balls durant la celebració dels seu aniversari

08/09/2019

Els cossiers de Son Sardina reivindiquen el paper de la dona a les festes patronals

Els cossiers de Son Sardina reivindiquen el paper de la dona a les festes patronals. Són l’únic grup de Mallorca en què només hi ha balladores. El dimoni i els sonadors són els únics homes que hi participen des de fa 38 anys. Avui han presentat dos nous balls durant la celebració dels seu aniversari.

Els veïns de Son Sardina no s’han volgut perdre els balls dels seus cossiers. I precisament avui n’han estrenat dos de nous per commemorar el seu aniversari. El ball del vuit i el del cós.

Aquest grup està totalment format per dones. De fet, reivindiquen el seu paper, protagonistes a les festes populars. I entenen que altres pobles demanin també més participació.

Només el dimoni i els sonadors són homes, que comparteixen danses amb les balladores i la Dama. Estan orgullosos de pertànyer a aquest grup de cossiers.

Els carrers s’han omplert de música i ball fins arribar a l’església de Son Sardina. Multitud de veïns han seguit els cossiers i han gaudit mentre ballaven.

08/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris