X

Sánchez i Iglesias parlen al Congrés de seguir negociant però no mouen posicions

El president en funcions diu que evitar eleccions és responsabilitat de tots els diputats

11/09/2019

Sánchez i Iglesias parlen al Congrés de seguir negociant però no mouen posicions

Foto: EFE-Emilio Naranjo.

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias diuen que estan disposats a seguir amb les negociacions per la investidura, però continuen sense moure les seves posicions. No hi ha hagut avenços al ple d’avui al Congrés. La situació és la mateixa que ahir, quan els equips negociadors varen estar 4 hores reunits sense resultats.

Pedro Sánchez ha apel·lat a la responsabilitat de tots els diputats: “No tan sols depèn, que s’evitin eleccions, del grup parlamentari Socialista. Depèn dels 350 diputats d’aquesta cambra”. Tant el president del PP com el de Cs li segueixen negant una abstenció.

L’abstenció és impossible perquè vostè no la vol”, ha dit Pablo Casado a Sánchez, mentre que Albert Rivera li ha recriminat no saber negociar: “No es posa d’acord ni amb els seus socis. Insulta als seus socis”.

D’altra banda, Vox ha evitat parlar sobre la investidura. El seu líder, Santiago Abascal, ha dit que es volia centrar en el tema de debat, que era, en principi, sobre política europea i el Brexit.

Tant Pedro Sánchez com Pablo Iglesias s’han mostrat disposats a continuar amb les negociacions per formar Govern. Això sí, els dos continuen ferms amb la seva posició inicial sobre la presència, o no, d’Unides Podem al Consell de Ministres, que és precisament la discrepància fonamental.

11/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris