X

8 de cada 10 bars, cafeteries i restaurants inspeccionats a les Illes presenten deficiències

Segons dades de la Direcció General de Salut Pública, a les quals ha tengut accés IB3 notícies, els negocis amb més problemes són a Eivissa

14/09/2019

8 de cada 10 bars, cafeteries i restaurants inspeccionats a les Illes presenten deficiències

8 de cada 10 bars, cafeteries i restaurants que han estat inspeccionats en els darrers tres mesos a les Illes, presentaven qualque classe de deficiència. Són dades de la Direcció General de Salut Pública.

Segons el document al qual ha tengut accés IB3 notícies, els negocis amb més problemes són a Eivissa. Dels 234 locals visitats pels inspectors, tan sols 37 ho tenien tot en regla; és a dir, el 84 per cent presentava qualque deficiència.

A Formentera la xifra és més cridanera. De 18 negocis, 16 incomplien alguna normativa.

Els usuaris es mostren sorpresos davant les estadístiques recollides a Eivissa. Més perquè es tracta d’una illa amb preus tan elevats.

Volatilitat i manca de professionalitat. La petita i mitjana empresa coincideix en el fet que aquests són els motius que expliquen uns resultats tan negatius a les Pitiüses. Els negocis, diuen, no duren moltes vegades més d’un estiu en mans d’un emprenedor que, finalment, no arrela a Eivissa. Així, acaba descuidant aspectes com la higiene.

La manca d’inspectors a l’estiu en relació al volum de feina no ajudaria tampoc al fet que els restauradors estiguin més alerta. Així diuen, quan arriba l’inspector, l’empresari ja ha tancat el negoci a l’illa.


S’investiga si la infecció per listèria a les Illes es correspon amb la mateixa soca d’Andalusia

14/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris