X

Els hotels de Menorca, preocupats per l’advertència del Regne Unit sobre el risc de viatjar a les Balears

La patronal demana una resposta institucional i considera que cal defensar que la seguretat és el principal aliat de les Illes

17/09/2019

Els hotels de Menorca, preocupats per l’advertència del Regne Unit sobre el risc de viatjar a les Balears

Imatge d'arxiu de turistes.

El mercat britànic està experimentant una davallada constant a Menorca. Més d’un 10% en els darrers dos anys, segons dades oficials. Una tendència negativa agreujada per la incertesa del Brexit i a la qual ara s’hi suma l’advertència del Ministeri d’Exteriors britànic sobre el risc de viatjar a Balears i a Espanya en general. Apunta a les morts causades pel ‘balconing’, a més de les pluges torrencials, les altes temperatures i el risc d’incendis forestals a més dels casos de listeriosi. Adverteix també sobre el probable interès del terroristes d’atemptar al país.

Des de l’ambaixada britànica recorden que Balears va rebre l’any passat 4 milions de turistes, la majoria dels quals van viatjar sense incidents.

Les advertències del govern britànic han posat en alerta el sector turístic. Des de la patronal hotelera de Menorca reclamen una resposta per part de l’administració per garantir que els britànics no perdin interès en l’illa. En aquest sentit, la gerent de la patronal, Azucena Jiménez, sosté que la seguretat és el principal aliat.

17/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris