X

La sisena pastera que arriba a les Illes en 24 hores: un vaixell mercant localitza 21 migrants a Formentera

La Guàrdia Civil ha posat en marxa un dispositiu de recerca per localitzar tots els ocupants de les embarcacions

18/09/2019

La sisena pastera que arriba a les Illes en 24 hores: un vaixell mercant localitza 21 migrants a Formentera

Un pescador ha fotografiat la pastera que ha arribat aquest dimecres a Formentera. /IB3Notícies

Arriben sis embarcacions tipus pastera més a les Illes Balears. Sis en un dia. Una a Santanyí, una a Eivissa i quatre a Formentera.

A Formentera, han trobat tres embarcacions a Migjorn. La quarta, a 40 milles del sud de l’illa, ha estat detectada a 40 milles per un buc mercant. El vaixell de Salvament Marítim ha traslladat 21 migrants cap a les 20.30 hores al port d’Eivissa en bon estat de salut. Ara estan pendents d’un reconeixement oficial de la Creu Roja. Tots aquests arribats en pastera han estat traslladats a la comissaria de la Policia Nacional, segons ha informat IB3 Notícies la Delegació del Govern.

En total, són 51 els migrants detinguts avui a les Pitiüses: 21 rescatats per Salvament Marítim; 24 arrestats a Formentera en tres pasteres després d’arribar en tres pasteres a Migjorn. Set més han tocat terra, en una altra embarcació, en acabar la ruta al Cap del Falcó. Tots són homes, de nacionalitat, diuen, algeriana.

Precisament, un pescador ha fotografiat aquest matí una de les dues pasteres que han arribat avui a Formentera. Segons s’aprecia en la imatge que acompanya aquest text, l’embarcació, encara en alta mar, anava plena.

Altrament, a Mallorca, la Guàrdia Civil n’ha localitzada una altra a Cala Figuera, amb almanco 6 persones a bord. Ara mateix està actiu un dispositiu de recerca per trobar altres possibles ocupants.

18/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris