X

Arranca una setmana de mobilitzacions globals contra el canvi climàtic

Dilluns se celebra la Cimera d'Acció Climàtica de l'ONU a Nova York

21/09/2019

Arranca una setmana de mobilitzacions globals contra el canvi climàtic

Unes 300 persones demanaren a Palma mesures contra el canvi climàtic i se sumaren a les mobilitzacions promogudes a tot el món. Els participants repetiren lemes com “menys autopistes i més carrils bici” o “sense límits no hi ha futur”.

Els estudiants menorquins es concentraren a la plaça de l’Ajuntament de Maó per expressar la seva preocupació davant l’emergència climàtica que pateix el planeta.

És l’inici d’una setmana de mobilitzacions internacionals que viurà el punt fort, divendres que ve, dia 27 a les 12 del migdia. L’STEI Intersindical ha anunciat que s’hi suma i convoca una vaga general parcial a les Illes Balears, de les 11 a les 2 del migdia, per facilitar que els treballadors hi puguin participar.

Més de 5.000 manifestacions arreu del món

Les principals ciutats espanyoles també es bolcaran en diferents actes per conscienciar que l’increment de la freqüència de fenòmens meteorològics extrems pot tenir efectes letals.

Les manifestacions però han fet la volta al món. Ciutadans de Melbourne, Nairobi, Manila, París i Berlín han sortit al carrer per pressionar els governs i demanar accions immediates contra l’escalfament global i el desglaç, una de les conseqüències, que poden posar fi a la vida a la Terra. Entre la convocatòria d’ahir i la de divendres que ve, dilluns se celebrarà a Nova York, la Cimera d’Acció Climàtica de les Nacions Unides.

21/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris