X

Detingut un home per assassinar la seva parella a la Colònia de Sant Jordi

L’assassí ha ferit la dona fins a cinc cops amb un “element curt punxant” a la zona del tòrax i de l’abdomen

22/09/2019

Detingut un home per assassinar la seva parella a la Colònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi (Ses Salines)

Ika Hoffmann, una dona de 59 anys i de nacionalitat alemanya, ha estat assassinada per la seva parella al voltant de les 8h30 del matí. L’home li ha clavat un objecte punxant al tòrax i a l’abdomen. Els fets han ocorregut a la Colònia de Sant Jordi, a Ses Salines. La Guàrdia Civil ja l’ha detingut i en aquests moments està a l’espera de passar a disposició judicial. S’ha confirmat també que no consten denúncies prèvies per violència masclista en la parella.

L’assassí ha ferit la dona cinc cops amb un “element curt punxant” a la zona del tòrax i de l’abdomen que li han produït una gran hemorràgia secundària amb ferides incompatibles amb la vida, segons ha informat el 061. El personal d’emergència ha realitzat sense èxit les maniobres pertinents de reanimació i ha confirmat la defunció de la dona.

El succés ha ocorregut en un domicili de l’Avinguda Primavera de la Colònia de Sant Jordi. Segons han explicat alguns testimonis del nucli turístic, Ika Hoffmann era una dona molt estimada a la Colònia de Sant Jordi. A l’assassí se’l coneixia pels malnoms de “El coletas” i “El borracho”. La parella feia poc que vivien junts a la Colònia de Sant Jordi, segons ha explicat la Guàrdia Civil.

L’equip de la policia judicial de la Guàrdia Civil de Manacor està realitzant els informes tècnics corresponents per intentar esclarir els fets.

42 dones assassinades en el 2019

Aquest nou cas d’assassinat masclista s’ha produït després que ahir els Mossos d’Esquadra detinguessin a un home de 49 anys acusat d’un delicte d’homicidi i un altre de maltractaments per deixar morir a la seva parella quan aquesta va sofrir una hipoglucèmia i gravar amb el mòbil mentre la dona agonitzava el mes de juny passat a Viladecans (Barcelona).

Aquests dos últims casos a Mallorca i Barcelona se sumen a les 42 dones que han estat assassinades per les seves parelles o exparelles enguany.

Des de 2003, any en què van començar a registrar-se els crims masclistes, 1.017 dones han estat assassinades en agressions masclistes, xifra que s’elevarà a 1.019 de confirmar-se aquests dos últims casos coneguts el cap de setmana.

Sacramento Roca va ser l’última dona assassinada per violència masclista a Balears. Tenia 36 anys quan va morir a ganivetades a mans de la seva exparella, Rafael Pantoja, mentre es trobava en el seu lloc de treball el 16 de novembre de 2018.

Una dona de 44 anys segueix hospitalitzada en estat crític en l’UCI de l’Hospital Són Espases des que la seva dona la copejàs amb un martell en el crani i en el tòrax a Campos, el passat 11 de setembre. Un total de 33 dones han estat assassinades per violència masclista a Balears des de 2003.


Reaccions polítiques i missatges de condemna al primer assassinat masclista a les Illes durant el 2019
Setmana negra: quatre dones assassinades en mans de les seves parelles

22/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris