X

Tot el que sabem fins ara de la fallida de Thomas Cook

26/09/2019

Tot el que sabem fins ara de la fallida de Thomas Cook

Foto: EFE

En aquesta peça recollim les conseqüències de la fallida de Thomas Cook, perquè són molts els efectes per a les Illes Balears. Hi ha hotels de Mallorca que ja han tancat, perquè no tenen garantia de rebre cap pagament del touroperador. Això és fatal, sobretot, pels treballadors, que d’un dia a l’altre han perdut la feina. D’entrada, els hotelers calculen un deute acumulat d’uns 100 milions d’euros, però desconeixen l’impacte a curt, mitjà i llarg termini de la fallida. Demanen, per això, rapidesa al Govern a l’hora de prendre mesures.

Les claus:


El Govern impulsa un decret que accelera les ajudes als treballadors de Thomas Cook

Avui el Consell de Govern ha aprovat el decret llei que permetrà accelerar l’arribada de mesures i ajudes per fer front a la fallida de Thomas Cook. El Govern considera prioritari i urgent impulsar com més aviat millor actuacions per reduir, tant com sigui possible, els impactes econòmics que la caiguda de l’operador turístic ha generat a les Illes Balears. Per això, el decret llei aprovat avui matí estableix dos programes d’ajudes que es podran aprovar en un termini màxim de dos mesos: un de destinat a empreses que contractin els serveis de persones afectades per l’acomiadament col·lectiu de Thomas Cook, i un altre de destinat directament als treballadors afectats. Entre les principals mesures hi ha ajudes  a empreses que contractin de manera indefinida persones afectades per un acomiadament col·lectiu derivat d’un procés concursal. També ajudes als treballadors afectats per un procediment concursal, mentre aquest procediment es tramita. La concreció de les ajudes, el seu import, i també els requisits per poder beneficiar-se’n i del procediment per atorgar-les s’ha de dur a terme mitjançant les convocatòries corresponents.


Es designa l’administrador concursal que haurà d’estudiar la situació de Thomas Cook

El Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit avui amb 200 treballadors de la companyia ‘In destination coming‘ per explicar-los que, tots els que continuïn treballant sense cobrar i els que no puguin demanar l’atur, rebran un ajut de 500 euros. Se’n podran beneficiar un màxim de 4 mesos, fins que la seva situació es resolgui. Els ajuts es podran començar a tramitar a partir de dilluns. Cinc professionals del SOIB es traslladaran a la seu de Thomas Cook per ajudar-los amb els tràmits i per intentar resoldre qualsevol dubte. Per altra banda, l’administrador concursal ja ha estat designat pel jutge. A principis de la setmana que ve, l’administrador, Josu Echevarría, de la consultoria ‘Price water house coopers‘ analitzarà la situació de l’empresa i farà les primeres recomanacions al comitè d’empresa, que per cert també s’ha escollit avui. Es compon de 13 representants, 10 de Mallorca i 3 de les Canàries. A banda de l’ajuda de 500 euros als treballadors, el Govern també estableix incentius econòmics a les empreses que contractin aquests afectats i la posada en marxa d’un punt d’atenció del SOIB a la seu del turoperador a Palma. Mesures per reduir, tant com sigui possible, l’impacte que la caiguda de l’operador turístic ha generat a les illes. L’executiu manté la intenció de deixar de recaptar l’impost de turisme sostenible als hotels que han tengut clients de Thomas Cook entre juliol i setembre. Els seus socis de Més per Mallorca han mostrat el malestar mitjançant aquest comunicat en el qual s’oposen a la iniciativa. Tant el conseller de la matèria com la portaveu, Pilar Costa, han assegurat que totes les mesures anunciades han estat prèviament consensuades. Divendres que ve, previsiblement, s’habilitarà una línia de crèdit de 10 milions d’euros a interès zero, per a les empreses afectades que tenguin manco de 250 treballadors.


Com queda la connectivitat aèria de Balears sense Thomas Cook?

Avui de matinada es complirà una setmana des que el director executiu de Thomas Cook anunciàs la fallida de l’operador turístic britànic. Això després d’una reunió d’emergència derivada del deute de 1.700 milions de lliures que arrossegava l’empresa feia mesos. La seva desaparició deixa un important forat en la connectivitat de les illes Balears. Encara és prest per confirmar la tendència, però els preus mitjans dels bitllets podrien encarir-se.


Devers 250 xofers del transport discrecional acaben demà la feina per mor de la fallida de Thomas Cook

Demà acaba el mes de setembre i també serà el final per a desenes de treballadors afectats per la fallida de Thomas Cook. Un dels sectors afectats és el del transport discrecional, que ja n’experimenta les conseqüències directes. Devers 250 xofers acabaran demà el seu contracte, xifra a la qual s’han d’afegir més persones que fan feina a oficines. El col·lapse de Thomas Cook, especialment la filial alemanya Neckerman, ha accelerat el final de temporada de desenes de treballadors del sector discrecional. Si bé habitualment a l’octubre ja hi ha un degoteig de vacances de personal i baixes fins arribar a final de mes, enguany la situació s’ha accelerat. Una de les empreses punteres del sector, Transunion, té en temporada alta 443 xoférs. Ara mateix ja en té 55 manco, i com és habitual cada temporada, la xifra minvarà a mesura que la feina baixi, fins arribar als 30 conductors que ja queden a partir de novembre. Això sí, amb l’adéu de Thomas Cook, el procés s’accelerarà. A aquestes xifres s’afegeix el personal d’oficines, neteja o aeroport, devers 120, que ja des de dia primer d’octubre es reduirà en 30 persones. Els transportistes es mostren resignats davant la situació i alhora es mostren satisfets de la resposta del sector, dels treballadors i dels turistes, que han assumit la situació amb comprensió. El sector transport discrecional espera que les institucions els ajudin a rescabalar els doblers que han gastat aquesta setmana en sortides dels turistes alemanys afectats, ja que entre dilluns i divendres cap asseguradora ho ha cobert.


Els reptes per a un nou model turístic

Un tsunami. Així defineixen la fallida de Thomas Cook des del sector turístic. La incertesa generada pel Brèxit i sobretot un model de negoci desfasat en serien el rerefons. Els experts destaquen la necessitat de segmentació per cobrir les necessitats del client i oferir un element extra que les noves plataformes no els donen. Els professionals del sector són optimistes que es podrà assumir el fort efecte dòmino que origina la caiguda del segon turoperador europeu. Segons la UGT, els treballadors afectats per la fallida de Thomas Cook a les Illes arribarien als 2.000. Es calcula almenys un deute de 100 milions d’euros.


Les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook podran ajornar els pagaments a la Seguretat Social

Primera mesura del Govern central per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook. Les empreses afectades per la caiguda del turoperador, podran ajornar temporalment els pagaments a la Seguretat Social per preservar l’ocupació. Ho ha avançat avui migdia el president de les Canàries i ho ha confirmat hores més tard l’executiu balear. El conseller de Turisme, Iago Negueruela, diu que preveuen reclamar altres incentius. L’objectiu és aprovar dilluns un paquet de peticions per traslladar-les al Govern de Pedro Sánchez.


Una exfilial alemanya de Thomas Cook es declara també en fallida

Tour Vital, una exfilial alemanya de Thomas Cook, també presenta concurs de creditors. En un comunicat a la seva plana web, Tour Vital anuncia als seus clients que ha fet fallida i que l’agència ha cancel·lat pràcticament totes les reserves que estaven previstes fins dia 30 de setembre. Thomas Cook va vendre aquesta empresa fa un any a un fons inversor holandès però ambdues empreses no han pogut fer front a la fallida. Tour Vital oferia principalment creuers a Austràlia, Tailàndia o la Xina.


Dos establiments hotelers de Mallorca tanquen abans del previst

Segons els hotelers, els efectes de la caiguda del gegant britànic no han fet més que començar. Dos establiments hotelers, un de Cala d’Or i un de s’Illot, ja ha hagut de tancar les seves portes a conseqüència de la fallida de Thomas Cook. Ambdos casos havien de tancar d’aquí a un mes, però el tancament s’ha hagut d’avançar per manca de clients durant el mes d’octubre. Alguns turistes ja han partit a ca seva i d’altres, avui, han estat reubicats a altres hotels de les mateixes companyies.


Tres dels cinc hotels gestionats per Thomas Cook a Menorca tanquen dilluns

Tres dels cinc hotels que gestionava de manera directa Thomas Cook a Menorca, amb 1.500 places en total, tanquen dilluns per manca de reserves. És el cas dels apartaments Marina de Cala en Bosc, on gairebé ja no hi ha hostes aquest cap de setmana. Els pocs turistes que hi hagi la setmana vinent seran traslladats a l’hotel del costat, que es mantindrà obert fins dia 7. Des de la direcció de l’establiment expliquen que el tancament avançat ja estava previst. Els apartaments i l’hotel Los Delfines també acaben dilluns la temporada turística. Per això molts treballadors esperen finalitzar els seus contractes abans del previst, tot i que alguns encara no en tenen confirmació oficial.


28 vols cancel·lats als aeroports de les Illes per la fallida de Thomas Cook

Diferents companyies aèries han cancel·lat un total de 28 vols programats oer aquest dissabte entre sortides i arribades als aeroports de Balears, a conseqüència de la fallida del touroperador turístic Thomas Cook. Segons ha informat Aena a través del seu compte de Twitter, han estat cancel·lats 18 vols a Mallorca, sis a Menorca i quatre a Eivissa. També s’han vist cancel·lats quatre vols a Tenerife Sud i a Girona-Costa Brava, 14 a Fuerteventura i dues a Reus i a Almeria. Aena ha assenyalat que hi ha programats 23 vols noliejats per repatriar els turistes que han vist cancel·lats els seus vols de tornada a casa.


6 mil turistes s’han vist afectats per les cancel·lacions de Thomas Cook a l’Aeroport d’Eivissa

Continua el pla de repatriació dels turistes britànics a l’Aeroport d’Eivissa. Avui, 449 passatgers han partit en dos vols en direcció a Manchester i a Glasgow. En el moment de la fallida, el turoperador gestionava fins a cinc mil reserves, de les quals tres mil eren passatgers britànics. Més del 50% dels passatgers ja han estat repatriats al Regne Unit. El pla culmina demà amb quatre vols més que tornaran a Anglaterra des de l’aeroport des Codolar. Els passatgers afectats comenten que han perdut sous, part de les seves vacances i n’hi ha que coneixentreballadors que han perdut les seves feines. Tots ells lamenten la situació.


Tanca a Mallorca el primer establiment hoteler afectat per la fallida de Thomas Cook

L’aparthotel ‘Las Rocas’ de Cala D’Or havia de tancar el pròxim 2 de novembre però finalment ho ha fet avui. És el primer establiment afectat per la fallida de Thomas Cook que ha hagut de tancar. Els turistes que s’hi allotjaven han estat traslladats a altres establiments de la companyia. Durant tot el matí ha estat continu el degoteig dels turistes que han hagut d’abandonar les seves habitacions. Aquest aparthotel comptava amb un total de 400 placess. Segons l’associació d’hotelers de Cala d’Or, podria haver-hi fins a quinze hotels afectats en aquesta localitat turística per mor de la fallida del turoperador. Els hotelers calculen que el gegant turístic deixarà només en aquest nucli turístic, factures impagades per valor d’uns 4 milions d’euros.El regidor de turisme de l’Ajuntament de Santanyí, Rafel Batle, ha assegurat que el tancament també els preocupa perquè suposarà que moltes persones deixaran de fer feina un mes abans del previst. D’altra banda, el tancament d’establiments hotelers afectarà també els restauradors. “Per exemple, a la zona de Cala Egos, a l’octubre hi haurà mil turistes manco per mor d’aquesta situació”, ha explicat el regidor.


Els apartaments Marina Cala en Bosc de Ciutadella tancaran abans del previst

El tancament dels Apartaments Marina Cala en Bosc, a Ciutadella, també s’avançarà. Tenien previst tancar dia 7 d’octubre però des de Direcció han explicat han dit que hauran de tancar abans degut a la baixa ocupació. Es tracta d’un bloc de vint-i-vuit apartaments i tot el seu personal es prepara per a la fi sobtada de la temporada turística. És un dels cinc establiments que Thomas Cook que gestionava directament a Ciutadella, a Menorca. La majoria d’aquests, tancaran abans, i sumen 1.500 places. L’hotel “Los Delfines” també tenen previst tancar dilluns vinent. Tota aquesta situació està creant una situació d’inseguretat molt gran entre els treballadors del sector turístic perquè els seus contractes acabaran abans, tot i que, de moment, no en tenen confirmació oficial.


Continua la repatriació de turistes britànics de Thomas Cook des de Son Sant Joan

Tranquil·litat a l’Aeroport de Son Sant Joan. El personal del Govern britànic que hi ha desplaçat a Mallorca dona suport als viatgers que tenien contractat el seu vol amb Thomas Cook. Tant els passatgers britànics, com els clients del Turoperador que són d’altres nacionalitats, han pogut volar avui segons estava previst.


El Govern firmarà dilluns un document consensuat per reclamar a l’Estat les ajudes de Thomas Cook

El Govern de les Illes es reunirà dilluns amb el sector turístic i els agents socials per acordar un conjunt de mesures per presentar davant el Govern central i poder fer front als efectes de la fallida de thomas Cook de manera conjunta des de totes les institucions. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que tot i coincidir en algunes reclamacions amb les Canàries, els representants balears tenen uns problemes específics que han de tractar amb Madrid, com per exemple, els més de 700 empleats afectats per la fallida del touroperador.


Els hotelers demanen llevar l’IVA de les factures pendents de Thomas Cook

La patronal hotelera demana eliminar l’impost turístic, rebaixar o suprimir les taxes aèries o fins i tot llevar l’IVA de les factures pendents de Thomas Cook. El Govern ha pres nota de les demandes dels hotelers a la seu del Consell d’Eivissa, i presentarà al Govern Central un paquet de mesures. La patronal d’Eivissa té por davant les conseqüències de la fallida del majorista. El consell d’Eivissa se suma a la demanda de reduir o eliminar temporalment l’impost pel turisme sostenible i demana al Govern Central anticipar-se a l’inestabilitat del mercat britànic. Des de la fallida de Thomas Cook a Eivissa han estat repatriats prop de 1.300 turistes. Avui han sortit 193 més. Encara queden 1.500 que aniran marxant fins el 6 d’octubre.


Sindicats i patronal es reuneixen amb Iago Negueruela per consensuar una estratègia davant la fallida de Thomas Cook

Sindicats i patronal s’han reunit aquest matí amb el conseller de Treball, Iago Negueruela per consensuar les estratègies davant la fallida de Thomas Cook. Es mostren preocupats i demanen mesures. Els agents socials consideren que el procediment que s’obri a partir d’ara serà llarg. Diuen que després del concurs vindrà un ERO que esperen que sigui parcial, i que una part de l’empresa pugui així continuar.


Els hotelers d’Eivissa proposen suprimir l’impost turístic per superar la crisi de Thomas Cook

Els hotelers pitiüsos han demanat aquest divendres a la directora general de Turisme del Govern la supressió de l’impost de turisme sostenible, la reducció de les taxes aeroportuàries i l’eliminació de l’IVA de les factures pendents per superar la crisi de Thomas Cook. El Govern ha pres nota de les peticions i prepara un paquet de mesures per presentar divendres que ve al Govern de l’Estat. Aquesta setmana el Govern britànic ha retornat 1.268 clients de Thomas Cook a Gran Bretanya, dimecres i aquest divendres hi havia previst un nou vol a Londres Gatwick amb 193 passatgers. Encara queden a l’illa 1.500 britànics per repatriar. A Eivissa hi ha 42 hotels que treballaven amb Thomas Cook i la fallida ha deixat 10.000 reserves en l’aire.


Thomas Cook deixa un deute milionari als hotels de la Platja de Palma

A Platja de Palma, 60 hotels integrats dins l’associació hotelera de la zona han estat afectats per la caiguda de Thomas Cook. Avaluats la meitat d’aquests establiments, el deute que deixa l’operador turístic és de 10 milions d’euros, una xifra inicial que augmentarà els propers dies. Més de 8 mil reserves de les filials de Thomas Cook han quedat anulades per valor de 2 milions d’euros. L’associació afirma que ha estat un cop dur però que ho podran redreçar. De moment, cap hotel no es planteja tancar anticipadament i tractaran d’aconseguir noves reserves a l’octubre. Els que de moment continuen oberts i reben nous clients són els hotels gestionats per Thomas Cook a Platja de Palma. En aquest establiment de Can Pastilla operen amb normalitat igual que a l’hotel Cook’s Club on els clients ens han assegurat que l’establiment és bastant ple i que ningú no els ha dit que tancaran anticipadament. El que sí que han hagut de fer alguns és tornar a abonar l’habitació per poder-hi quedar. El 90 per cent dels 1.800 clients afectats són alemanys i la resta nòrdics i holandesos.


Thomas Cook presenta el concurs de creditors davant el Jutjat Mercantil de Palma 

L’administrador concursal de Thomas Cook al Regne Unit ha encomanat a la consultora Alix Partners, firma de consultoria global, la supervisió de la liquidació i a KPMG, l’ajuda per administrar algunes de les filials del turoperador. Per tant s’obre un procés que serà decisiu per determinar quin és l’abast econòmic de la fallida de l’operador turístic a les Illes. Així ho ha explicat a IB3 Ràdio Jorge Sainz de Baranda, ex director general de Tributs del Govern y que fou administrador concursal en la liquidació de la constructora Drac. Diu que és important que els empresaris afectats comuniquin quan abans el seu deute a l’organisme encarregat de liquidar Thomas Cook. Encara és difícil determinar l’impacte econòmic del tancament de Thomas Cook, però, ara per ara, la principal preocupació rau en saber quina part dels doblers podran recuperar les empreses creditores. La legislació espanyola no garanteix en aquest cas, per tractar-se d’una companyia estrangera, que els afectats d’impagament puguin recuperar part d’aquest deute a través de l’IVA, com preveu la llei concursal. D’altra banda la legislació protegeix els treballadors afectat pel concurs de creditors i prioritza la seva indemnització, però també en aquest cas se’ls recomana que s’organitzin col·lectivament per clarificar la seva situació el més aviat possible.


21 vols cancel·lats als aeroports de les Illes per la fallida de Thomas Cook

Aena ha cancel·lat un total de 21 vols programats per aquest divendres entre sortides i arribades als aeroports de les Balears, a conseqüència de la fallida del touroperador turístic Thomas Cook. En concret, han estat cancel·lats 14 vols a Menorca, sis a Mallorca i un a Eivissa. Altres ciutats també han vist cancel·lats els seus vols, 20 d’ells en l’aeròdrom de Tenerife Sud, quatre en el de Reus, i dos a Girona-Costa Brava i a Reus. Així ha informat Aena en el seu compte de Twitter, on també ha assenyalat que hi ha programats 23 vols noliejats i que s’estima que siguin transportats uns 5.000 passatgers.


Govern i sindicats es comprometen a accelerar els tràmits per resoldre la situació dels treballadors de Thomas Cook

Els prop de 700 treballadors de Thomas Cook a Mallorca i els sindicats posen fil a l’agulla per esvair d’una vegada la incertesa i aclarir la seva situació laboral. Avui capvespre hi ha hagut assemblea de treballadors. Ha estat a la seu de l’empresa al polígon de Can Valero, a Palma. El director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, i els sindicats s’han compromès a accelerar el tràmits que siguin necessaris perquè els afectats resolguin la seva situació laboral. La Conselleria ha habilitat un telèfon d’informació per atendre’ls, i també s’instal·larà una taula informativa del SOIB a les dependències de la UIB. Demà a les 12 del migdia es crearà un comitè negociador entre sindicats i treballadors per estar preparats en el cas que es pugui plantejar un ERO.


Menorca avançarà les trobades amb els turoperadors britànics per intentar que absorbeixin les places de Thomas Cook

El Foment del Turisme de Menorca havia programat diversos encontres amb els turoperadors britànics a la fira de turisme WTM, que se celebrarà al novembre a Londres, però arran de la fallida de Thomas Cook els avançarà en el calendari per intentar que absorbeixin les places de Thomas Cook per a l’estiu que ve. És una de les mesures acordades pel Consell, que avui s’ha reunit amb les patronals empresarials, els hotelers i la direcció de l’aeroport per tal de marcar el full de ruta que afronti la fallida de l’operador turístic.


Mallorca perdrà 25.000 turistes durant el més d’octubre per la fallida

Mallorca perdrà 25.000 turistes durant el més d’octubre per la fallida de Thomas Cook que no operava amb l’illa amb turistes britànics en temporada baixa. Per això, des del govern asseguren que s’hauran de fer esforços per garantir la connectivitat a partir del mes de març. El conseller de mobilitat – que avui s’ha reunit amb responsables d’Aena i de l’aeroport de Palma en la primera comissió de coordinació- ha explicat que començaran una ronda de contactes amb companyies aèries i turoperadors per aconseguir que ocupin l’espai que deixa Thomas Cook. També ha dit que es fa feina de manera coordinada amb el govern central per prendre un paquet de mesures que ajudi a fer front a la situació.


Thomas Cook va fer fallida amb un dèficit de 3.500 milions

El CEO del grup Peter Fankhauser ha reconegut davant els tribunals que només tenia fons per aguantar fins al 4 d’octubre. El desfalc acumulat era immens. El grup de viatges ja devia pagaments de 566 milions d’euros a socis hotelers i creditors, però només tenia 1,08 milions en efectiu i 35 milions d’euros en comptes bancaris quan es va veure obligat fer oficial el col·lapse total. Tot això, podria suposar penes de presó per als fins ara dirigents del gegant turístic.


L’Associació de Distribuïdors calcula un deute de 2 milions

Uns 2 milions d’euros en aquesta temporada d’estiu. Els afectats, calcula l’Associació de distribuïdors de Begudes, Menjar i Neteja, són una quinzena d’hotels a les Balears, la majoria a Mallorca.


Repatriament masiu en avions llogats pel Govern britànic

Avions Airbus A380 repatrien centenars de turistes al Regne Unit afectats per la fallida. Quan aterren o s’enlairen a Palma aixequen tanta pols que han de revisar la pista després.


Alguns hotelers fan fora clients d’Alemanya i Escandinàvia

Alguns hotelers fan fora clients de Thomas Cook d’Alemanya i Escandinàvia. Conviden a pagar les tarifes “amablement” amb cartes com aquesta. Les tiren per davall les portes de les habitacions. La FEHM empara aquesta decisió.


Altres hotels decideixen no cobrar per duplicat les estances

Per exemple a Peguera, a Calvià, hi ha establiments que no han fet pagar als clients, fins i tot abans de saber si les asseguradores ho cobririen.


Treballadors: “D’un dia a l’altre hem perdut la feina. I ara què?”

El turoperador britànic compta amb 63 establiments hotelers a Espanya, la majoria d’ells en franquícia i situats principalment a les Balears i les Canàries. Molts han començat a tancar i molts treballadors han quedat al carrer.


L’efecte dòmino de la fallida de Thomas Cook: la filial alemanya es declara insolvent

Thomas Cook GmbH, la filial alemanya de l’operador de viatges britànic que ha fallat, també s’ha declarat insolvent aquest dimecres. En un comunicat a la seva pàgina web, les empreses alemanyes del grup s’han declarat insolvents en data de 25 de setembre. S’atura la venda de viatges de cinc companyies del grup: inclou la marca bandera Neckermann Reisen a més de Bucher, Öger Tours i Air Marin.


Neckermann cau amb Thomas Cook

L’agència de viatges majorista Neckermann, part de Thomas Cook i referent en el sector, és una de les primeres afectades per la fallida del grup. La companyia ha cancel·lat tots els viatges immediats de cara al 24, 25 o 26 de setembre.


CCOO demana que les administracions s’impliquin en la fallida de Thomas Cook

Els preocupa especialment la situació de les desenes d’empleats dels hotels que feien feina gairebé en exclusiva per al turoperador. També genera preocupació la situació dels fixos discontinus que treballen aquesta temporada. Necessiten haver cotitzat 180 dies per tal d’accedir a prestacions com l’atur o el subsidi. Per poder calibrar l’impacte del tancament de Thomas Cook, els sindicats demanen col·laboració als empresaris.


La fallida de Thomas Cook dispara les tarifes d’altres aerolínies britàniques

Alguns passatgers han denunciat a través de les xarxes socials que les companyies aèries estarien apujant els preus en els darrers dos dies. Diferents usuaris constaten que la companyia Jet2.com, però també TUI, han encarit bitllets a Canàries, Xipre i Orlando. Acusen l’aerolínia d’explotar comercialment la situació, i la companyia reconeix que hi pot haver una pujada de preus com a resultat d’una major demanda de vols i una menor oferta.


Els habitatges vacacionals de Menorca registren un 25% de cancel·lacions

La desaparició de les places aèries dificulta l’arribada dels turistes que tenien les reserves i el sector empresarial tem que passi el mateix la temporada que ve, si no apareixen noves companyies que supleixin els 88 mil seients que anualment el turoperador oferia amb destinació Menorca.


La caiguda de Thomas Cook, també protagonista al Parlament

La fallida de Thomas Cook era una de les preguntes a les quals havia de respondre la presidenta del Govern, Francina Armengol, tot i que no ha pogut ser per la seva absència per malaltia. Malgrat tot, al Parlament, dimarts es va parlar molt d’aquesta qüestió als passadissos.


La fallida de Thomas Cook deixa enlaire 10.000 reserves a Eivissa

Tot i el missatge de tranquilitat de la Federació Hotelera de les Pitiüses, els hotelers no han cobrat els mesos d’agost i setembre.


La Federació Hotelera pitiüsa dona per perduts els pagaments pendents

El sector té assumit que han perdut els sous de les estades que l’operador turístic encara no els ha pagat. A l’illa hi ha 42 hotels que treballen amb Thomas Cook i hi havia un total de 61.000 reserves previstes del maig a l’octubre.


AESA anuncia inspeccions per garantir els drets dels passatgers

Els afectats que es troben al Regne Unit s’hauran de dirigir a la companyia i a l’Autoritat d’Aviació Civil d’allà. També és convenient posar-se en contacte amb el consolat d’Espanya.


Els transportistes calculen un impacte de 5 milions per a 35 empreses

La Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) preveu pèrdues de 5 milions. Esperen alguna solució per part del Govern.


La fallida fa perdre més de 56.000 places de turisme britànic a Menorca

Els britànics representen el 30% del passatge de Menorca, i una de cada cinc persones reserva les seves vacances a través del turoperador.


Lloyd Milen, cònsol del Regne Unit: “Tothom podrà tornar a casa”

Els consol britànic ha volgut transmetre un missatge de calma als milers d’afectats per la fallida de la companyia des de l’aeroport de Menorca.


Cancel·lats 24 vols de Thomas Cook entre el Regne Unit i Palma i Menorca

La fallida de Thomas Cook, declarada aquest dilluns, marca el final d’una de les empreses més antigues de Regne Unit que va començar en 1841 duent a terme excursions amb tren locals abans de sobreviure dues guerres mundials per a ser pionera del turisme.


El dia fatídic: Thomas Cook fa fallida i suspèn totes les operacions

La fallida de Thomas Cook, declarada aquest dilluns, marca el final d’una de les empreses més antigues de Regne Unit que va començar en 1841 duent a terme excursions amb tren locals abans de sobreviure dues guerres mundials per a ser pionera del turisme.


Preocupació entre el sector hoteler per la possible fallida de Thomas Cook

Els hotelers de Mallorca es mostren preocupats pel possible col·lapse de la companyia de viatges, ja que el grup ha retrassat el seus pagaments, de moment, fins el mes d’octubre i alguns d’ells arriben als 250.000 euros. Des del Govern asseguren que estan en contacte amb l’empresa i que confien en una resolució positiva.Thomas Cook dona feina a 700 treballadors a la seu que va inaugurar ara fa un any a Palma. A més, ha inaugurat aquest setembre un hotel a Sant Antoni, Eivissa.

26/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris