X

Un cotxe compartit equival a 15 vehicles privats

A Palma existeix la cooperativa E-Cotxe, que proposa compartir cotxe i només pagar per les hores que l'emprem

26/09/2019

Un cotxe compartit equival a 15 vehicles privats

Foto: EUROPA PRESS

Aquesta és la setmana de les economies socials. És a dir, iniciatives empresarials que van més enllà de l’afany lucratiu i cerquen un benefici social. Centres especials d’ocupació, empreses d’agricultura ecològica, cooperatives d’habitatge, d’ensenyament… totes elles formen part del teixit d’entitats que fan feina en aquesta direcció. Una d’aquestes iniciatives és E-Cotxe, una cooperativa de cotxes elèctrics compartits, a Palma. Són més de 160 socis i estan gestionant la compra del tercer vehicle.

Per llogar el cotxe has de ser soci de la cooperativa i reservar-lo a l’aplicació web, que també serveix per obrir i tancar el vehicle; per tant, no necessiten claus. Per ser soci s’ha de fer una aportació al capital social de 100 euros, retornable en cas de donar-se de baixa. Cada soci té dret a designar dues persones que puguin fer ús del servei.

Un altre iniciativa és la banca ètica, que inclou criteris ètics a les pràctiques d’inversió i de finançament. Per exemple, Fiare, que a Europa té més de 12 mil socis, financia a Balears, per exemple, una cooperativa d’habitatges d’Eivissa o un projecte d’inserció amb la reutilització d’electrodomèstics de la Fundació Deixalles.

26/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris