X

Els jutges de Pau de Balears demandaran a l’Estat per reclamar que se’ls doni d’alta a la seguretat social

Una reivindicació històrica d'aquest col·lectiu i que ara compta amb el suport d'una sentència d'un tribunal de València

30/09/2019

Els jutges de Pau de Balears demandaran a l’Estat per reclamar que se’ls doni d’alta a la seguretat social

Els jutges de pau de Balears preparen una demanda contra l’Estat per reclamar que se’ls doni d’alta a la seguretat social. Una reivindicació històrica d’aquest col·lectiu i que ara compta amb el suport d’una sentència d’un tribunal de València.

Fa just un any que el Tribunal social número 2 de València va fer pública una sentència a la qual es reconeixia, per primer pic a l’Estat espanyol, el dret a percebre pensió de jubilació per a un jutge de pau. Es tracta d’una sentència inapel·lable però que no crea jurisprudència. Per això, els jutges de pau de les Balears, preparen demandes particulars i una de col·lectiva contra l’Estat.

Aquesta situació es produeix quan les administracions estatals han plantejat eliminar la figura del jutge de pau. Ho varen fer amb una llei, de l’any 2011, que actualment es troba ajornada. Un fet amb el qual estan en desacord els jutges de pau de les Balears.

El que gestiona més casos de totes les Illes és el jutjat de pau de Calvià amb uns 5 mil assumptes anuals.

30/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris