X

Interior llogarà un avió i vaixells per a retornar a Algèria els migrants arribats a les Illes

Una quarantena de detinguts aquests dimarts hauran de passar abans per un centre d'internament d'estrangers (CIE) de la Península

01/10/2019

Interior llogarà un avió i vaixells per a retornar a Algèria els migrants arribats a les Illes

Una de les pasteres arribades avui a Eivissa.


Arriben sis pasteres més a les Illes: tres a Formentera, dues a Eivissa i una a Mallorca

Interior llogarà un avió per a traslladar a un centre d’internament de la Península els migrants arribats a les Illes en les darreres hores i després, quan el CIE sigui ple, llogarà vaixells per retornar-los a Algèria, ha informat la Delegació del Govern, que ha tornat a negar que s’hagi obert una nova ruta d’Algèria a les Balears. Però sí que fugen tots, ha dit el delegat en funcions Ramon Morey, per motius econòmics.

El fet és que avui han arribat sis pasteres amb hores de diferència: dues a Eivissa, tres a Formentera i una altra a Mallorca. De moment, hi ha unes 40 persones detingudes.

En els primers nou mesos d’enguany, han arribat, contant les sis d’aquest dimarts, 31 embarcacions tipus pastera a les Illes Balears. En concret, són 11 a Formentera, 10 a Eivissa, 8 a Mallorca, una a Menorca i una altra a Cabrera. Unes 345 persones han estat detingudes, entre aquestes hi ha dues dones i 19 menors d’edat. La taxa de retorn se situa en el 75% enguany.

01/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris