X

Oriol Bonnín investit doctor Honoris Causa

Ha plantat una olivera al campus de la UIB amb motiu del seu nomenament

03/10/2019

Oriol Bonnín investit doctor Honoris Causa

Oriol Bonnín serà investit doctor ‘honoris causa’ per la UIB avui capvespre pels seus mèrits científics, socials i de vinculació amb les Illes. El cirurgià cardíac ha intervengut a més de 10.000 operacions i va ser l’impulsor de les operacions de cor a les Balears.

Oriol Bonnín Gubianes va arribar a Mallorca l’any 1992 per crear el primer programa de cirurgia cardíaca a les Illes. Va ser a la Policlínica Miramar, on es va fer la primera operació a cor obert de la comunitat. 10 anys més tard inaugurà i es va fer càrrec del mateix servei a Son Dureta i posteriorment a Son Espases fins que es va jubilar el 2017.

Amb motiu del seu nomenament, ha plantat avui a la UIB una olivera. Ha triat l’olivera pel significat que té per a ell.

Des que va participar en el primer trasplantament de cor a Espanya, Bonnín ha rebut nombrosos reconeixements. Entre ells, aquí a les illes, el Premi Ramon Llull l’any 2009 per la seva trajectòria professional o la medalla d’Or de la comunitat l’any 2016. Ser investit honoris causa però, ho considera un orgull.

Avui horabaixa, la UIB acollirà la investidura d’Oriol Bonnín, un home que ha intervingut més de 7.000 patologies cardíaques a les Illes.

 

03/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris