X

Santa Maria acull el segon encontre internacional de pedra en sec amb deu participants

L'organitza l'associació Més que pedres i pretén donar a conèixer la tècnica a estrangers

04/10/2019

Santa Maria acull el segon encontre internacional de pedra en sec amb deu participants

La finca de Ca ses Monges, a Santa Maria, acull fins demà la segona estada internacional de pedra en sec. L’organitza l’associació Més que pedres i pretén donar a conèixer la tècnica a estrangers. Els 10 participants en aquesta segona trobada internacional tenen feines relacionades amb la construcció o la conservació del patrimoni i el que aprendran podran aplicar-ho en el seu dia a dia.

Durant sis dies, els margers ocasionals, aquesta vegada majoritàriament francesos, hauran conegut la tècnica participant en tot el procés, que va des de la preparació de les pedres passant per al seu “transport” fins col·locar-les al lloc on toca. Afirmen que el que hauran après aquests dies els servirà per aplicar-ho de qualque manera als seus llocs d’origen.

Des de l’associació Més que Pedres assenyalen que l’estada genera interès perquè la pedra en Sec es treballa a molts llocs, sobretot als països de la riba de la Mediterrània. Els participants en aquesta trobada s’han pagat el viatge de la seva butxaca i l’allotjament i la manutenció és a càrrec de l’associació Més que pedres, amb el suport de l’Ajuntament de Santa Maria.

04/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris