X

El Govern impulsa un decret que accelera les ajudes als treballadors de Thomas Cook

S'ha habilitat una línia telefònica específica de resolució de dubtes per als treballadors

04/10/2019

El Govern impulsa un decret que accelera les ajudes als treballadors de Thomas Cook

Avui el Consell de Govern ha aprovat el decret llei que permetrà accelerar l’arribada de mesures i ajudes per fer front a la fallida de Thomas Cook. El Govern considera prioritari i urgent impulsar com més aviat millor actuacions per reduir, tant com sigui possible, els impactes econòmics que la caiguda de l’operador turístic ha generat a les Illes Balears.

Per això, el decret llei aprovat avui matí estableix dos programes d’ajudes que es podran aprovar en un termini màxim de dos mesos: un de destinat a empreses que contractin els serveis de persones afectades per l’acomiadament col·lectiu de Thomas Cook, i un altre de destinat directament als treballadors afectats.

Entre les principals mesures hi ha ajudes  a empreses que contractin de manera indefinida persones afectades per un acomiadament col·lectiu derivat d’un procés concursal. També ajudes als treballadors afectats per un procediment concursal, mentre aquest procediment es tramita.

La concreció de les ajudes, el seu import, i també els requisits per poder beneficiar-se’n i del procediment per atorgar-les s’ha de dur a terme mitjançant les convocatòries corresponents.


 El Govern tornarà els doblers de l’ecotaxa a les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook
 Els impagaments de Thomas Cook a empreses de Balears podrien suposar uns 10 milions d’euros d’IVA

04/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris