X

Thomas Cook va pagar 20 milions de lliures esterlines a assessors dies abans de la fallida

Segons el "Financial Times", l'objectiu era aconseguir un acord de rescat

05/10/2019

Thomas Cook va pagar 20 milions de lliures esterlines a assessors dies abans de la fallida

Thomas Cook pagà més de 20 milions de lliures esterlines a diferents assessors, els darrers dies de negociacions abans de declarar-se en fallida. Segons publica el diari britànic ‘Financial Times’, l’objectiu del turoperador era aconseguir un acord de rescat per valor de 900 milions de lliures a canvi de repartir tots els negocis de l’empresa entre el seu principal accionista, Fosum, i la resta d’accionistes i creditors.

D’acord amb la informació del rotatiu, persones properes a les negociacions asseguren que alguns dels assessors que cobraren desenes de milions de lliures per aquesta tasca treballaven també per a altres companyies involucrades en les negocaciacions.

Les xifres de fallida de Thomas Cook

L’esclat de la fallida de Thomas Cook ha deixat un ball de xifres de persones i empreses afectades, tant a les Balears com arreu de l’Estat. El més urgent va ser repatriar els turistes que eren a les Balears, uns 44.000. Segons el Govern d’Espanya, hi ha 3.400 treballadors afectats directament, i ha aprovat 13 mesures valorades en 300 milions per a garantir ajudes a treballadors, empreses i connectivitat aèria.

A les Balears, la ferida és ben forta. Per començar, els treballadors afectats directament perquè feien feina a la seu palmesana del turoperador. Són devers 700 treballadors, que rebran una ajuda de 500 euros mensuals durant 4 mesos, sempre que no rebin altres prestacions ni trobin feina.

Altres treballadors, els de les empreses afectades per la fallida, també es veuen perjudicats. Alguns ja han perdut la feina perquè els empresaris han avançat el tancament de la temporada. Per exemple, desenes de xofers del transport discrecional. Un sector al qual Thomas Cook ha deixat a deure 5 milions d’euros.

També han avançat tancaments alguns hotels d’arreu les Illes. Només a Cala Millor, ja n’han tancat 10. Els hotelers de Balears han calculat en 110 milions els doblers que perdran per la fallida. 8 d’aquests són només d’Eivissa, per exemple.

També s’han de comptar els hotels que eren directament gestionats per Thomas Cook. Per exemple, 3 a Ciutadella amb 1.500 places.

La bateria d’ajudes del Govern balear es tanca amb una altra xifra anunciada però encara no aprovada inicialment: destinar l’import de l’Impost de Turisme Sostenible que s’hagin gastat els clients de Thomas Cook al juliol, agost i setembre als hotels petits i mitjans als mateixos hotelers. Una mesura que ha aixecat polsaguera per les crítiques d’un dels socis de Govern, Més per Mallorca. Tot i això, el Govern assegura que ho aprovarà la setmana que ve.


Armengol, satisfeta de les mesures preses després de la fallida de Thomas Cook 
Tot el que sabem fins ara de la fallida de Thomas Cook

05/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris