X

Les companyies de creuers demanen que els ports abasteixin d’energia les embarcacions

De moment només l'1 per cent dels ports que acullen creuers al món presenta aquesta infraestructura

08/10/2019

Les companyies de creuers demanen que els ports abasteixin d’energia les embarcacions

Ecologistes i propietaris de companyies de creuers coincideixen: és necessari que els ports estiguin preparats per abastir d’energia les embarcacions atracades, per mirar de reduir la contaminació atmosfèrica.

Les aigües residuals dels creueres de MSC no surten del vaixell sense un tractament descontaminant. Tota l’aigua potable es produeix dins del propi creuer. I pràcticament tota la flota compta amb un sistema de rentatge de gasos que elimina més del 98 per cent del sofre a les fuites. És un exemple, diuen a la companyia, de la cura que tenen els creuers pel medi ambient.

Al juliol un estudi publicat per l’organització Transport and enviroment afirmava que les emissions de sofre dels creuers que arribaven a Eivissa contaminaven més que tots els vehicles de la ciutat. Per part seva l’associació Internacional de línies de Creuers CLIA destaca que els creuers representen només l’1,2 per cent de les emissions atmosfèriques dels vaixells que estan atracats a un port.

Per reduir encara més aquesta xifra caldria diuen, poder abastir-se d’energia als ports i així deixar d’utilitzar fuel quan es troben atracats. Una petició que subscriuen els ecologistes. De moment només l’1 per cent dels ports que acullen creuers al món presenta aquesta infraestructura.

08/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris