X

“Fa un any vaig tornar a néixer. Vaig estar tres hores dins el torrent. Ara una DANA ens fa por”

09/10/2019

“Fa un any vaig tornar a néixer. Vaig estar tres hores dins el torrent. Ara una DANA ens fa por”

Maria Bel Sanxo, un dels testimonis de la torrentada del 9 d'octubre del 2018 al programa 'Zoom: La marca de l'aigua'.

Maria Bel Sanxo va sobreviure a la torrentada del 9 d’octubre del 2018. “Fa un any vaig tornar a néixer”, explica al programa ‘Zoom: La marca de l’aigua‘ d’IB3 Televisió, que un any després de la tragèdia ha tornat al mateix lloc a trobar els mateixos personatges, per saber com estan, què s’ha fet i que queda per fer.

“Estava tornant a casa amb cotxe, quan una ona em va arrossegar. Vaig estar tres hores i mitja dins el torrent, fins que el meu germà i dos guàrdies civils em van rescatar”, conta. Ara cada vegada que passa per damunt del torrent, canta. Sobretot de vespre. Més si plou. Canta, pot ser, per espolsar-se tota la por que mai fugirà.

“Ara una DANA ens fa por”, assegura Maria Bel, que alhora insisteix en la importància de les actuacions d’Emergències davant fenòmens naturals. Ella posa en dubte el dispositiu d’aquell 9 d’octubre. “Administració i Govern deien que tot havia funcionat, però jo vaig estar tres hores i mitja dins un torrent sense que ningú em vengués a ajudar. Sort que la meva família no fa deixar de cercar-me. Alguna cosa no va anar bé”, denuncia.


Torna a veure el programa ‘Zoom: La marca de l’aigua’

09/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris