X

La planta de triatge de Ca Na Putxa podrà allargar fins els 12 anys la vida de l’abocador

El Consell d'Eivissa assegura que l'obra es podrà finalitzar dins el termini, és a dir, el setembre de l'any que ve

09/10/2019

La planta de triatge de Ca Na Putxa podrà allargar fins els 12 anys la vida de l’abocador

El Consell d’Eivissa assegura que la planta de triatge de Ca Na Putxa es podrà finalitzar dins el termini, és a dir, el setembre de l’any que ve. 

L’abocador contigu a la futura planta ara té una vida útil de 7 o 8 anys, un temps que es podria allargar fins els 12, segons el Consell, si la ciutadania es compromet amb el reciclatge. Per aquest motiu engegaran a partir de l’any que ve una campanya de conscienciació.

Recorden que els 40 milions d’euros que costa la infraestructura repercutiran en la butxaca del ciutadà.

Avui en dia es tracta del 18 per cent dels residus que es generen a Eivissa i amb la nova planta s’espera arribar al 50 per cent.

Un equip d’Ib3 ha pogut visitar un altre sistema de gestió de residus en aquest cas el que incorporen els mateixos vaixells de la companyia de creuers, MSC.

Durant les hores d’estada d’un d’ells ahir al port d’Eivissa, la companyia va mostrar com fan el triatge i el compostatge de tota la brossa, unes 30 tones diàries. Tota l’aigua potable, 2 milions de litres diaris, es produeix dins el creuer. I les aigües residuals es tracten i reutilitzen per a la neteja de les naus mateixes. Pel que fa a les emissions de gasos, asseguren, compleixen els estàndards

Unes informacions que contraresta l’estudi publicat per l’organització Transport and Enviroment, en què s’afirmava que les emissions de sofre dels creuers que arribaven a Eivissa contaminaven més que tots els vehicles de la ciutat.

MSC demana, a més, que creixi el nombre de ports que permetin als vaixells abastir-se d’energia elèctrica a través d’una subestació quan hi atraquen. Una infraestructura que per ara només presenta l’1 per cent dels ports del món.

09/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris